A Coinbase új indítványban szólítja fel a SEC-t

-

A Coinbase jogi vezetőjének, Paul Grewalnak a tweetje szerint indítványt nyújtott be az ellene indított per elutasítására az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) ellen.

A SEC ügye azt állítja, hogy a Coinbase-nek értékpapírtőzsdeként, brókerként és elszámoló ügynökségként kellett volna regisztrálnia a szövetségi értékpapírtörvények szerint, ezt a vádat a cég határozottan visszautasítja.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Grewal a tweetben kijelentette,

„Bármikor szívesen fogadjuk a tárgyalást bármelyik szabályozó hatósággal, beleértve a SEC-t is, és úgy gondoljuk, hogy az új jogszabályok és szabályalkotás a helyes út. De az ebben az ügyben megfogalmazott állítások messze túlmutatnak a hatályos jogszabályokon,és el kell utasítani őket.”

Az indítványban a Coinbase azzal érvel, hogy a SEC álláspontja következetlen és ellentétes a két szervezet közötti korábbi megegyezésekkel.

A tőzsde azt állítja, hogy amikor a SEC még 2021-ben jóváhagyta a regisztrációs nyilatkozatát, nem utalt arra, hogy a Coinbase-nek regisztrálnia kellene a működését.

A SEC most keresetet indított a Coinbase ellen a 2019 óta tartó regisztráció elmulasztása miatt, azt állítva, hogy a platformon forgalmazott több mint 240 tokenből 12 értékpapírnak minősül.

A Coinbase azt állítja, hogy a SEC visszalépése nem a Coinbase üzleti tevékenységében bekövetkezett lényeges változásoknak vagy új információknak köszönhető, és nem is jogszabályi változás eredménye, hanem kizárólag a SEC álláspontjának megváltozása.

Az indítvány azt is kijelenti, hogy a SEC állítása „jogilag tarthatatlan”, és sérti a tisztességes eljárást és a hatáskörök alkotmányos szétválasztását.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Coinbase idézi Gary Gensler SEC-elnök 2021 májusában a Kongresszus előtt tett nyilatkozatát, miszerint a Bizottságnak nincs törvényi felhatalmazása a Coinbase-hez hasonló vállalkozások szabályozására, hozzátéve, hogy a SEC túllépte hatáskörét.

Az indítvány szerint a SEC által most értékpapírként azonosított eszközök egyike sem értékpapír, és az üzletek nem értékpapírügyletek.


Olvastad már? Váljon kriptotulajdonossá, hogy az egekbe szökjön a keresete

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!