A SEC vs. Ripple ügyben kritikus pont közeledik

-

Miközben a kriptovaluták jogi hátterét továbbra is az Egyesült Államok bírósági termeiben vizsgálják, a Ripple és az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) között folyó perben kritikus pont közeledik.

James „MetaLawMan” Murphy egy nemrégiben közzétett tweetjében kiemelte Torres bíró közelgő döntését a SEC kontra Ripple ügyben benyújtott, gyorsított eljárásra vonatkozó kérelmekről.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az ügy egyik jelentős kérdése, hogy a bíró figyelembe veszi-e az XRP, a Ripple digitális eszközének másodlagos értékesítését.

A SEC kontra Ripple ügy lényege, hogy az XRP-t értékpapírnak kell-e minősíteni. A SEC azt állítja, hogy igen, és ekként kell szabályozni, míg a Ripple határozottan ellenzi ezt.

Az XRP másodlagos értékesítésének – az eredeti kibocsátótól eltérő felek közötti tranzakciók – figyelembevétele tovább bonyolítja az ügyet.

Ha ezek a másodlagos értékesítések be nem jegyzett értékpapírügyleteknek minősülnek, az potenciálisan jelentős problémákat okozhat a Ripple számára, és széleskörű kihatással lehet a kriptopénz-szektor egészére.

A Ripple-ügyön túl Murphy tweet üzenete egy sor fontos határidőt vázolt fel számos más folyamatban lévő kriptopiaci peres ügyben.

Ezek közé tartoznak a SEC folyamatban lévő csatái a Bittrex, a Genesis & Gemini, a Coinbase és a Binance ellen, amelyek mindegyike a következő hónapokban határidőkkel néz szembe az elutasítási kérelmek benyújtására.

Az ezekben az ügyekben hozott döntések olyan precedenseket teremthetnek, amelyek jelentősen alakíthatják a kriptovaluták szabályozási környezetét.

A kripto jogi keretet több más érdekes ügy is árnyalja. Ezek közé tartozik a New York-i főügyész KuCoin elleni ügye, amely azt állítja, hogy az Ethereum (ETH) értékpapír, valamint a Hodl Law ellenkérelme, amely azt a bírósági döntést kéri, hogy az ETH nem minősül értékpapírnak.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Emellett érdemes figyelni a Grayscale által a SEC ellen indított pert is, amely a Bitcoin Trust (GBTC) tőzsdén kereskedett alappá (ETF) való átalakítására irányul.

Ezen ügyek kimenetele drámaian átformálhatja annak meghatározását, hogy mi számít értékpapírnak a digitális eszközök területén.


Olvastad már? Mégsem lesz 2000 dollár az Ethereum?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!