A bitcoin teljesítménye az elmúlt pár hét és hónap során kétségkívül bikásnak mondható.

A makrogazdasági válság és az elmúlt száz év legsúlyosabb járványa miatt nagyot emelkedett a vezető kriptopénz értéke. A bitcoin árfolyama csupán az elmúlt egy hét során is közel 2000 dollárt nőtt.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb Bitcoin ATM hálózata. 3 új helyszínen; Székesfehérváron, Tatabányán és a Csepel Plázában. Részletekért kattints ide!

Ha a bitcoin tartja a tempót, akkor az elkövetkező hetek során még tovább emelkedhet.

Kain Warwick, a Synthetix defiprojekt alapítója szerint „a bitcoin e heti teljesítménye a legbikásabb dolog, amit élete során valaha látott.”

Az ábrán látható, hogy a bitcoin tartotta a kritikus heti mozgóátlagát, emellett egy bika kitörést produkált.

Warwick kijelentése azért is lehet meglepő, mivel több defibefektető is csak nevetett a bitcoin árfolyamán, miután a nyár során a defi coinok és az ethereum értéke sokkal nagyobb mértékben növekedett.

Azonban ideális esetben a bitcoin emelkedése az altcoinok emelkedéséhez is vezethet, mivel a befektetők kiegyenlítik kockázataikat.

A bitcoin alapjai alátámasztják az emelkedést

Warwick szerint a bitcoin teljesítményének több erős alapja is lehet.

A bitcoin kitörése azért is jelentős, mivel „a defi nyár során szinte meg sem mozdult.” Ez azt mutatja, hogy a kitörés az altcoinok emelkedésétől függetlenül jött létre.

Emellett a defiúttörő elmondta, hogy a különböző Wall Street-i bitcoinbefektetők lépéseire is érdemes figyelni:

 „A bitcoin nem mozgott sokat a definyár során. Ez az új kitörés egy új narratíva után alakult ki, azt követően, hogy több nagy cég is bitcoinba fekteti készpénzállományát, hogy így biztosítsák magukat a makrogazdasági helyzet ellen.”

Warwick ezzel az olyan cégek belépésére gondolt, mint a MicroStrategy és Square, amelyek készpénzállományaik jelentős hányadát bitcoinba fektették.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

Mindkét cég stratégiai okkal fektetett bitcoinba, hogy az infláció ne egye meg vagyonukat és hogy biztosítsák magukat váratlan gazdasági és makrogazdasági kockázatokkal szemben.

Elemzők szerint hamarosan több cég is beszállhat a bitcoinba, és a kereslet gyorsan meghaladhatja a rendelkezésre álló készletet.

Ahogy Andrew Kang, a Mechanism Capital alapítója is nemrég elmondta, az intézményi háttér még soha nem volt ilyen erős.

Olvastad már? A CoinShares egyik igazgatója szerint a PayPal hamarosan saját kriptovalutát indíthat

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂

 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.