A Stanford Egyetem saját Blokklánckutató Központot hoz létre

A Stanford Egyetem számítástechnikai részlege egy olyan központot hozott létre, melynek célja a blokklánckutatás, illetve a technológia bevált területeinek és gyakorlatainak tanulmányozása és fejlesztése.

A Blokklánckutató Központ egy ötéves program, amelyet számos kriptoszervezet, köztük az Ethereum Foundation, a Protocol Labs, az OmiseGo, a DFINITY Stiftunk, az Interchain Foundation valamint egy kriptopénz fedezeti alap, a Polychain Capital is támogat.
A központot Dan Boneh illetve David Mazières professzorok vezetik majd, de munkatársuk lesz még Alex Aiken, David Dill, John Mitchell, Tim Roughgarden és a jogi egyetem tanára, Joe Grundfest is.

Stanford Egyetem,California

Boneh professzor azt mondta:

“A blokklánc fokozatosan fontosabbá válik majd a globális üzleti tevékenységekhez. A Stanfordnak az élvonalban kell lennie azokban a törekvésekben, amelyek fejlesztik, alkalmazzák és megértik a technológia számos hullámzó hatását.” Mazières pofesszor hozzátette: “A blokklánc eltávolít mindenféle akadályt az olyan digitális eszközök elől, amelyekkel kereskedni lehet. Lehetővé teszi az egymást nem ismerő, akár egymásban nem bízó egyének számára, hogy számos területen biztonságos módon hajthassanak végre visszavonhatatlan tranzakciókat.”
“Ez egy érdekes kutatási terület mély tudományos kérdésekkel” – tette hozzá Boneh.

Amint jobban átlátta a területet, rájött, hogy a technológia számos doktori értekezés témája lehet a számítógépes tudományban és azon túl.

A CCN legutóbb arról számolt be, hogy a San Fransiscó-i alapítású Ripple elkötelezett abban, hogy blokklánccal kapcsolatos képzések elősegítése céljából 50 millió dollárt adományozzon 17 egyetemnek.

A múlt hónapban az EOS alapítója, a Block.one adományozott hárommillió dollárt a Virginia Tech egyetem műszaki karának blokklánckutatásuk támogatása érdekében. Dan Larimer, a Block.one műszaki vezérigazgatója, illetve a Virginia Tech alumnija az osztályon belüli tanrtervek fejlesztését javasolja.