A Solana változás előtt áll: Íme, hogy miért

-

A Solana Foundation lépéseket tesz a hálózat jobbá tételére tett erőfeszítései mellett.

A hálózat méltányosságának és integritásának javítása érdekében a Solana jelentős lépéseket tesz.

A Solana Foundation közelmúltbeli intézkedése a „mempool” tranzakciókat megosztó validátorok eltávolítására némileg váratlanul érte a résztvevőket.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az intézkedés egy nagyobb kezdeményezés része, amelynek célja a maximálisan kihozható érték (MEV) csökkentése és a megbízható ökoszisztéma megőrzése.

A mempool tranzakciók megosztásának köszönhetően a Solana Foundation Delegation Programban számos szereplő kikerült a forgalomból.

solana

Ezeknek a megosztása olyan MEV-hez kapcsolódó akciókat eredményezhet, mint például a támadások, amelyek során egy rosszindulatú szereplő bekeríti az áldozat tranzakcióját, hogy kihasználja az áringadozásokat.

A Solana Foundation végleges döntésével kapcsolatban még mindig folyamatban vannak végrehajtási intézkedések, hogy eltávolítsák ezeket a validátorokat.

Mitől lesz ez jelentős a Solana számára?

A blokklánc hálózatokon a MEV alapvető probléma. A blokkokon belüli tranzakciók átrendezésével, hozzáadásával vagy eltávolításával a validátorok maximalizálhatják a blokklánc tranzakciókból származó profitjukat.

A Solana Foundation a hálózat biztonságának javítására és a tranzakciók tisztességes feldolgozásának garantálására törekszik azáltal, hogy fellép az ilyen tevékenységet folytató validátorok ellen.

A Solana ezáltal vonzóbb platformmá válik, és segít a befektetők és a felhasználók bizalmának elnyerésében.

A piacra gyakorolt hatást illetően arról beszélnek, hogy egyes validátorok ezen óvintézkedések ellenére is folytathatják a MEV-eljárásokat, ha nem férnek hozzá az olyan speciális eszközökhöz, mint a Jito.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Solana Foundation és a befektetők azonban a Solana validátorok finanszírozásának jelentős részét biztosítják.

Ezeknek a feleknek hatalmukban áll befolyásolni a validátorok tevékenységét, és esetleg megtiltani nekik a MEV végrehajtását.

Az alapítvány döntése rövid távon túlságosan kiszámíthatatlannak tűnhet, ugyanakkor egyértelműen a hálózat biztonságosabbá és biztonságosabbá tétele iránti elkötelezettségről van szó.

A hosszú távú előnyök az egész ökoszisztémát átláthatóbbá és megbízhatóbbá teszik.

Természetesen egyesek könnyen érvelhetnek azzal, hogy ez a döntés ellentétes a decentralizáció ethoszával.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Egy ősi ETH-bálna utalt a Krakenre több ezer ethereumot

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A vicces Sealana ICO-ja hamarosan kiteszi a STOP táblát

A Solana napjainkra a mém érmék blokkláncává vált, és már számos sikertörténetet nézhetett végig közvetlenül az első sorból. Az idei, 2024-es év különösen eseménydús a...

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!