A SIA európai fizetési platform és a Quant Network lehetővé tették a blokkláncmegoldások átjárhatóságát pénzügyi intézmények számára.

A SIA egy európai fizetési szolgáltató és az egyesült királyságbeli Quant Network techcég sikeresen letesztelte a blokkláncok átjárhatóságát különböző protokollokon keresztül.

A SIA és a Quant Network június 5-én jelentették be együttműködésüket. A céljuk az volt, hogy különböző platformokon elérhető alkalmazásokon és szolgáltatásokon dolgozzanak pénzügyi intézmények és bankok számára.

Együttműködésük keretén belül az volt a céljuk, hogy integrálják a Quant Network blokkláncán elérhető Overledger operációs rendszert a SIA SIAchain infrastruktúráján és lehetővé tegyék az átjárhatóságot, ezzel megoldanák a pénzügyi intézmények számára a blokkláncok integrációjának kérdését.

Mindkét cég sikeresen integrálta az Overledger technológiát a SiaChain hálózatán, így lehetővé tették a blokklánctevékenységeket.

A SIA szerint ez lehetővé teszi az olyan, platformokon átívelő alkalmazásokat, mint a hitelesítést, fizetéseket és ügyfél-azonosítási szolgáltatásokat.

Mindezek mellett további tesztelés zajlik a SIAchain, az R3 Corda és további magán-Ethereum hálózatokon.

Quant Network és a SIA célja, hogy lehetővé tegyék a blokkláncokon átívelő piaci megoldásokat és új lehetőségeket nyissanak a piac számára.

SIAchain egy magáninfrastruktúra, amely több mint 570 európai csomóponttal bír a SIAnet hálózatán belül.

Pénzügyi intézmények, cégek, és közműszolgáltatók is alkalmazzák, hogy a blokklánc innovatív felhasználási lehetőségeit kutassák.

Olvastad már? Akár 20%-ot is eshet a bitcoin a tőzsdepiacok lassulása miatt

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂