A kanadai internetes vásárlásokkal foglalkozó Shopify már több mint 1 millió vállalatnak segített saját üzletének beindításában, most pedig csatlakoztak a Facebook által vezérelt Libra Associationhöz.

A cég blogbejegyzése szerint csatlakozott a Libra Associationhöz, hogy „egy olyan fizetési rendszert építsenek, amely egyszerűbbé teszi a hozzáférést a pénzhez, és mindenhol támogatja a fogyasztókat és az üzleteket.”

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben is. A részletekért kattints!

A blogbejegyzés szerint:

 „Nagyon izgatottak vagyunk, hogy tagjai lehetünk a Libra Associationnek, és már nagyon várjuk, hogyan fejlesztheti a projekt a kereskedést világszerte.”

A bejegyezésben a Shopify elmondta, miszerint a küldetésük az, hogy „mindenki számára jobbá tegyék a kereskedést”, és ehhez arra is időt szánnak, hogy a világ olyan részein is javítsanak, ahol a pénz és a bankolás „sokkal jobb helyzetben is lehetne.”

A bejegyzés elején a Shopify leszögezte, hogy az online vásárlás növekedésével könnyű megfeledkezni arról, hogy „a fizetések és a termékek kereskedelemének problémája egyelőre még nem került megoldásra.”

Hozzátették, hogy a világ pénzügyi infrastruktúrája „nem úgy épült fel, hogy megfeleljen az internetes kereskedelem elvárásainak.”

A Shopify közvetlenül nem támogatja a kriptofizetéseket, de a kereskedőik elérhetővé tehetik az alternatív fizetési lehetőségeket a Bitpay, a Coinbase Commerce és a CoinPayments szolgáltatásain keresztül.

Indulása óta több pénzügyi törvényhozó is bírálta a Libra Associationt, egyesek olyan blokkláncstratégiákat is közöltek, amely betiltja a libra valutát.

A Libra Association megalakulása óta nyolc tagját is elvesztette, köztük a Visát, az eBayt, a PayPalt, a Mastercardot és a Vodefone-t, egyelőre a Shopify az első cég, amely utólag csatlakozott a szövetséghez.

Olvastad már? A bitcoin értéke nem éri el a 100 000 dollárt a következő bikafutammal

Forrás: cryptoglobe.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂