Két népszerű kriptoelemző is kinyilvánította véleményét a vezető kriptopénzről. Szerintük a bitcoin értéke még nem üti meg a 100 000 dollárt a következő bika futammal.

A „Trading Bitcoin” legújabb epizódjában Tone Vays és a Filbfilb névre hallgató elemező megvitatták a bitcoin teljesítményét és a piac jelenlegi állását.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben is. A részletekért kattints!

Mindkét elemző egyetért abban, hogy a bitcoinnak jelentős ellenállási szinteket kell áttörnie, ha tovább akar mozogni, Vays szerint ez a 10 450 dolláros, Filbfilb szerint a 11 500 dolláros szintet jelenti.

A CryptoCompare adatai alapján a bitcoin a hónap során 10 480 dolláron csúcsosodott ki, majd egy gyors korrekcióval 9460 dollárig esett az értéke, mielőtt helyreállt volna. A cikk írásakor a kriptopénz 9700 dolláron áll.

Mindkét elemző belement abba, hogy a következő bika piac alatt meddig mehet a bitcoin. Mindketten elismerték a feleződés körüli felhajtást, amivel 6,25 bitcoinra csökken a blokkjutalom. Nagyrészt emiatt indulhattak meg idén a piacok.

A bitcoin már átesett két feleződésen, és mindkettőt hatalmas áremelkedés követte, ugyanis a készlet nem tudott lépést tartani a növekvő kereslettel.

Egyesek szerint a bitcoin értéke akár 100 000 dollárig mehet a következő feleződéssel, de Vays és Filbfilb szerint ezek túl optimista becslések.

Vays szerint nagyjából 45 000 dollárig, Filbfilb szerint 60 000 dollárig nőhet a bitcoin árfolyama. Filbfilb elmondta:

 „Szerintem nehezen fogunk túljutni a 60 000 dolláron. A 60 000 dolláros szinten rendkívül nehéz lesz túljutni. Mindenképpen eladom a profitjaim egy részét, mire ide jutnánk.”

Az elmúlt hetek során több jelentős személy is próbálkozot az árfolyambecsléssel. Max Keiser 2012-ben már megjósolta, hogy 100 000 dollárig mehet a bitcoin értéke, de most 400 000 dollárra növelte korábbi becslését.

Thomas Lee, a Fundstrat Global Advisors társalapítója, vezető elemzője és üzlettársa egy interjúban elmondta, hogy a bitcoin ára akár a százszorosára növekedhet, amikorra 5 millió felhasználója lesz.

Olvastad már? Kereskedés konyhanyelven 3. rész – kriptovalutatárcák

Forrás: cryptoglobe.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂