A frankfurti CelticGold tőzsde, amelynek a fő profilja a nemesfémek kereskedelme, felhívta az ügyfelei figyelmét arra, hogy érdemes lenne BTC segítségével is diverzifikálniuk.

„A konzervatív nemesfém-befektetőknek meg kellene szabadulniuk a berögződött gondolkodási szokásaiktól, és ha csak egy kis részével is a befektetéseiknek, de érdemes lenne beszállniuk a bitcoinba.”

Az arany alapvetően biztos menedékként szolgál, mivel ára többnyire emelkedik, ahogy a tőzsdék esni kezdenek.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben is. A részletekért kattints!

Emellett a konzervatív, hosszú távon gondolkodó befektetőknek is jó választás az arany, hiszen az sokáig tartja az értékét, így nem nagyon van pénzügyi kockázata.

Pontosan ez az oka annak, hogy a legtöbb aranybefektető nem mondható tipikus bitcoin-vásárlónak.

A BTC viszonylag új eszközosztály, nagy volatilitással. Emellett sokszor úgy beszélnek róla, mint egy játék, ahol várunk a nálunk ostobábbra, aki magasabb áron megveszi tőlünk, mint ahogy mi vásároltuk.

Mindenesetre mostanra a BTC is biztos menedéknek tekinthető, hiszen a tőzsdék, részvények gyengülése esetén szintén emelkedést produkál.

Mindemellett kijelenthető, hogy távol áll az „ostobák játékától”, hiszen rendelkezik belső értékajánlattal.

A bitcoin a világ első decentralizált pénze, amely bárki számára használható a világon, megváltoztathatatlanul, azonnal, és biztonságosan.

Ahogy a CelticGold megfogalmazza, annak ellenére, hogy ’19 során, és eddig idén is szépen teljesít az arany, a bitcoin messze meghaladja a növekedését.

Így a vállalat azt javasolja az ügyfeleinek, hogy 1-5%-át a portfóliójuknak tartsák bitcoinban. Ezáltal nem maradnak le az emelkedésekről.

Olvastad már? Kereskedés Konyhanyelven 3.rész – Kriptovaluta Tárcák

Forrás: cryptoiq.co

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂