A JPMorgan múlt pénteken kiadott egy jelentést, melyben részletesen beszámoltak a blokklánc iránti lelkesedés növekedéséről a pénzügyi szektorban.

74 oldalas elemzésében a JPMorgan több projektről is írt, melyeknek „valós felhasználása” lehet a pénzügyi szektorban, emellett úgy írtak 2019-ről, mint a „digitális pénz felemelkedésének” évéről.

Az elemzésben az amerikai befektetési bank megvizsgálta a legérdekesebb felhasználásokat, melyek széles körben elterjedhetnek a pénzügyi szektorban.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben is. A részletekért kattints!

A JPMorgan szerint jelentős lépések zajlanak a blokklánc felé

A JPMorgan szerint a blokklánc egy olyan technológia, melynek főkönyvét több résztvevő is irányíthatja, így gyorsan terjed a pénzügyi és politikai szereplők körében.

A cikk szerint „az alapokat már lefektették” a blokklánc masszív elterjedése érdekében a „pénzügyi, kereskedelmi és letétkezelési szolgáltatások terén, melyek továbbra is a blokklánc legfőbb felhasználási területei.”

A JPMorgan szerint a technológia egyéb előnyei között szerepel a nemzetközi tranzakciók lebonyolítása digitális eszközök segítségével, valamint a tulajdonjog átadása.

A blokklánc növekedésé

Az elmúlt pár év során számos cég fektetett pénzt és erőforrásokat a blokklánc fejlesztésére: a Facebook (a libra kriptovalutával), a Winklevoss-ikrek (a Gemini tőzsdével és koinnal), valamint a JPMorgan (a JPM koinnal).

A kormányok is lépni kezdtek: Kína elmondása szerint egy digitális jüanon dolgozik, melyet saját központi bankja szabályozna, emellett a Bank of England is bejelentette, hogy saját digitális valután dolgozik.

A megosztott főkönyv technológiájának sikeres elterjesztése és egy digitális valuta megalkotása egy technikai fegyverkezési versenyre kezd hajazni, amely nagyban hasonlít a Winklevoss vs. Zuckerberg ügyre egy közösségi oldal megalkotása terén, vagy a kelet vs. nyugat konfliktusra a nagyvilágban.

Melyek lehetnek a kihívások a JPMorgan szerint?

A cikk ugyan leírja a blokklánc-technológia masszív elterjedését, de nem teljesen optimista. Miután pozitívan írt a változásokról, a cég elmondta, hogy a kriptoprojekt egy másodrangú befektetés.

 „A fejlődések ellenére továbbra is korlátozott a kriptopénzek szerepe egy portfóliában, mint kockázati eszköz.” figyelmeztet a JPMorgan.

Szerintük a kriptopénzek „biztosítékok” lehetnek befektetésünk megvédésére, ha csökkenne a bizalom a hagyományos valuták iránt.

Ez nagyban eltér az olyan kriptovagyonkezelő cégek véleményétől, mint az Enigma Securities, akik nemrég elmondták, hogy a kriptopénzeknek kulcsfontosságú szerepe lehet a kockázatitőke-alapokban.

Olvastad már? Hamarosan tesztelheti saját kriptopénzét Svédország

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂