Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének (SEC) ICO tanácsadói testülete elérhetővé tett egy online űrlapot, amelyen finanszírozás-technológia tematikájú meetingekre és más segédletekre nyújthatnak be igényt az érdeklődők – olvasható egy október 19-i bejelentésben.

Olvastad már: 63 milliárd dolláros adócsalás a világ legnagyobb bankjai segítségével

 

Online igénybejelentő űrlap a SEC-től

A SEC aktívan próbálja naprakész tudással felvértezni a digitális fizetőeszközök és ICO-k befektetőit. Az kormányügynökség most olyan online űrlapot tett elérhetővé, amely lehetővé teszi a befektetőknek, hogy különböző irányokba orientálódhassanak. Az űrlap segítséget nyújt az új vállalatok és startupok számára a helyes információk megszerzéséhez, és a szabályozásokhoz történő megfeleléshez.

Október 19-én a SEC egy olyan igénybejelentő űrlapot tett közzé, amely segítségével a befektetők meetingeket kérvényezhetnek, illetve hasznos információkat kaphatnak a szabályozások által felállított követelmények teljesítéséhez. A szolgáltatás fejlesztéséért a FinHub, a SEC innovációval és finanszírozási technológiával foglalkozó stratégiai központja volt felelős.

Korábban a SEC már létrehozott egy oktatási projektet, amely weboldala a HoweyCoins. Ez egy olyan ICO-szerű érmekibocsátás, amelynek segítségével a befektetők megtanulhatják, mire érdemes figyelni az átverések elkerülése érdekében. Ahelyett, hogy az ICO oldalára kerülnének továbbításra, a felhasználók a „Buy Coins Now” gombra kattintva a SEC által oktatási célból összeállított eszközökkel, tanácsokkal találják szembe magukat

A HoweyCoins sok olyan tulajdonságot is megmutat, amelyek főként az átverésekre jellemzőek. Például olyan whitepapert amely homályos, összetett magyarázatokkal van ellátva az alkalmazhatósággal kapcsolatban, és persze garantált visszatérítéseket ígér. Természetesen egy látványos visszaszámláló is található a felületen, amely mutatja mennyi időnk van még beszállni a kihagyhatatlan ajánlatba.

A SEC könnyedén, minimális erőforrásból, rövid idő alatt felépítette a HoweyCoins weblapját, ezzel bizonyítva azt, hogy mennyire egyszerűen készíthető átverésre alkalmas felület.

ay Clayton, a SEC elnöke sajtóközleményében kijelentette:

 

„Pártoljuk az új technológiákat, de szeretnénk ha a befektetőknek lehetősége lenne biztonságos környezetben megtapasztalni, honnan ismerhető fel egy-egy csaló rendszer. Ezért hoztuk létre ezt a webfelületet, az átverések klasszikus ismertetőjeleivel. Az elosztott könyvelési technológia ugyan növelheti a növekedés volumenét, de a promótereknek és kibocsátóknak akkor is be kell tartaniuk az értékpapírokra vonatkozó szabályokat. Bátorítom a befektetőket, hogy vegyék elő szorgalmas énjüket, és kérdezzenek.”

A kérelmek típusai

Az érdekelt résztvevőknek csak be kell nyújtaniuk egy kérelmet, majd megvárni a választ. A SEC ezt azoknak a befektetőknek szánja, akik a legalaposabb információkkal kívánnak rendelkezni.

A befektetők bármilyen finanszírozás-technológiával kapcsolatos kérdést feltehetnek, beleértve az ICO-kat és a kriptovalutákat is. Akár találkozót is igényelhetnek a vezető SEC kutatókkal, hogy személyes tanácsadásban részesülhessenek.

Ezzel a lépéssel a SEC szeretné emlékeztetni a befektetőket arra, hogy a megfelelő befektetések megválasztásának, és a befektetett összeg védelmének legegyszerűbb módja a kellően alapos utánajárás az egyes lehetőségek, és mögöttük álló üzletemberek, vállalatok között.

Mindez most is megtehető a SEC erre a célra készült weboldalán, az investor.gov-on.

 

Forrás: btcmanager.com

 

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!