A New York-i Értéktőzsde (NYSE) anyavállalata, az Intercontinental Exchange (ICE) közzétette a BTC határidős ügyletek indulási dátumát a Bakkt nevezetű platformon – olvasható egy október 22-én közzétett dokumentumban.

A Bakkt az ICE által év elején létrehozott, digitális vagyoneszközök kereskedelmére, tárolására, elköltésére szolgáló platform.

A dokumentum alapján, az ICE december 12-én elérhetővé fogja tenni a Bakkt Bitcoin Daily Futures Contracts szolgáltatást. A termék az ICE Clear U.S. Inc. által már korábban ismertetésre, tisztázásra került. A közlemény tovább magyarázza:

„Minden határidős szerződés egy BTC-fedezet biztosítását igényli, amely a Bakkt Digital Asset Warehouseban helyezendő el, amerikai dollárban értékesítve. Egy napi szerződés az egyes tőzsdei munkanapokon kerül jegyzésre.”

A bejelentés az egyik korábbi szeptemberi nyilatkozatot támasztja alá, amely szerint a vállalat „első szerződései fizikailag kézbesített BTC határidős szerződések fiat valutákért” lesznek, valószínűleg az amerikai dollár, angol font, és euró ellenében.

Ahogy azt korábban is írták, a Bakkt nem támogatja a BTC árfolyam-különbözet figyelembevételét szerződéseinek esetén.

Azzal, hogy tartózkodik az árfolyam-különbözet figyelembevételétől, a készpénzelszámolástól és tőkeáttételtől, a platform valószínűleg inkább a piaci integritást támogatja.

Ezzel lehetővé teheti a „megbízható árképzést”, amely kulcs lehet a digitális pénznemek elfogadtatásában.

2017 decemberében a Chicago Mercantile Exchange (CME) és a Chicago Board Operations Exchange (CBOE) elindították BTC határidős szerződés szolgáltatásukat.

Nyáron a San Franciscó-i Szövetségi Takarékbank egy gazdasági levelében azt írta: „a határidős szerződések elérhetővé válása és az árfolyamcsökkenés nem lehet véletlen” és „összhangban van a kereskedési magatartással, amely tipikusan az eszköz határidős piacának bevezetését kíséri”.

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!