A SEC engedélyezné az FTX tőzsde újraindulását

-

Az USA tőzsdefelügyeletének az elnöke úgy nyilatkozott, hogy semmi akadálya nincs az FTX tőzsde újraindulásának, viszont be kell tartaniuk a rájuk vonatkozó törvényeket.

Gary Gensler arra válaszul mondta ezt, hogy a sajtóban megjelent hírek alapján a New York Stock Exchange elnöke, Tom Farley ajánlatot tett a csődbe ment tőzsde felvásárlására, amelyet a csalásért elítélt Sam Bankman-Fried alapított.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Gensler szerint az új vezetőségnek is a törvényi keretek között kell maradnia.

„Ha Tom Farley, vagy bárki más újra akarná indítani az FTX tőzsdét, akkor természetesen megteheti, de csak törvényes úton. Újra kell építeni a befektetők bizalmát, és átláthatóan csinálni a dolgokat. Arról is gondoskodni kell, hogy senki sem használja ki a kínálkozó lehetőségeket, például nem költi el magáncélra a befektetői pénzeket, vagy éppen nem kereskedik a saját felhasználói ellenében.”

Az NYSE elnöke, Farley az ügyvezetője a 2021-ben alapított Bullish kriptotőzsdének is, így nem ismeretlen számára a kriptoipar.

Az FTX megvásárlásáért viszont nem egyedül szállt ringbe, vételi szándékról nyilatkozott a Figure Technologies pénzügyi startup, és a Proof Group, egy kriptopénzekre specializálódott befektetői csoport is, ez derül ki a Wall Street Journal híradásaiból, amelyet anonim forrásokra hivatkozva közöltek.

A csődbe ment tőzsdét a sikeres pályázó pedig akár újra is indíthatja.

Tele van csalóval a kriptopiac

Gensler szerint a kriptopiac és az iparág még mindig a rengeteg csalótól szenved, és SBF elítélésének a fényében úgy véli, még sok munka szükséges ahhoz, hogy a befektetőket meg lehessen védeni tőlük.

„Elég arra gondolni, hogy milyen sok szereplő van most a területen, aki egyáltalán nem működik együtt a nemzetközi szankciókkal, vagy éppen a pénzmosás elleni fellépéssel, a kriptopénzeket pedig rosszindulatú célokra használja. Miért is kellene engedélyeznünk, hogy az ilyenek beléphessenek a mi piacainkra?”

A SEC számos amerikai vállalat ellen indított már pert, az egyik képviselő, Tom Emmer mégis rendszeresen kritizálja az intézményt, mivel ennek ellenére sem tudták megakadályozni az FTX tőzsde, a Terra, LUNA, Celsius, és a Voyager csődöket, amelyek összesen több milliárd dollárnyi veszteséget okoztak az amerikai befektetőknek.

Emmer egészen odáig ment, hogy azzal gyanúsította Genslert, az FTX bedőlése előtt ő segített SBF-nek felépíteni a hálózatát azzal, hogy egyoldalú szabályozási előnyöket biztosított neki. Ezt az állítást persze nem tudta bizonyítékokkal alátámasztani.

A SEC jelenleg is jogi eljárást folytat a Binance, a Coinbase és a Ripple ellen, az értékpapír-törvények állítólagos megsértése miatt.

Emellett a Grayscale is perben áll a hivatallal, mivel nem engedélyezték a befektetési cég bitcoin alapjának az átkonvertálását, hogy ETF-ként vihessék tőzsdére a Bitcoin Trust terméküket.

Olvastad már? A Tajvanon letartóztatott JPEX-vezetők részleteinek ismertetése

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Paxos megkapta az engedélyt a stablecoinok kibocsátására Abu-Dzabiban

A Paxos kripto cég két elvi jóváhagyást kapott a Financial Services Regulatory Authority-tól az Abu-Dhabi Global Market-en. A vállalat szerdán közzétett sajtóközleményében közölte, hogy az engedélyek...

A Bitcoin tőzsdei kínálata 2017 decembere óta a legalacsonyabb szintre csökken

A Bitcoin-tulajdonosok egyre inkább az önmegőrzés mellett teszik le a voksukat, miközben a kriptopénz-tőzsdékbe vetett bizalom egyre csökken. A Bitcoin a mai nap folyamán rövid időre...

Beperelték Cristiano Ronaldo-t a Binance népszerűsítéséért

A futball szupersztár Cristiano Ronaldo egy nem tervezett csoportos perrel néz szembe, amiért a Binance kriptotőzsdét népszerűsíti. A november 27-én az Egyesült Államok egyik floridai kerületi...

Binance coin (BNB) technikai elemzés 11.29.

Prémium Binance coin (BNB) BNB ár csökken 250 dollár alatt - Hogyan lehet visszaállítani, ha egyáltalán sikerül. A Binance coin (BNB) árfolyama jelentősen csökkent a múlt héten, ami...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!