A SEC engedélyezné az FTX tőzsde újraindulását

-

Az USA tőzsdefelügyeletének az elnöke úgy nyilatkozott, hogy semmi akadálya nincs az FTX tőzsde újraindulásának, viszont be kell tartaniuk a rájuk vonatkozó törvényeket.

Gary Gensler arra válaszul mondta ezt, hogy a sajtóban megjelent hírek alapján a New York Stock Exchange elnöke, Tom Farley ajánlatot tett a csődbe ment tőzsde felvásárlására, amelyet a csalásért elítélt Sam Bankman-Fried alapított.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Gensler szerint az új vezetőségnek is a törvényi keretek között kell maradnia.

„Ha Tom Farley, vagy bárki más újra akarná indítani az FTX tőzsdét, akkor természetesen megteheti, de csak törvényes úton. Újra kell építeni a befektetők bizalmát, és átláthatóan csinálni a dolgokat. Arról is gondoskodni kell, hogy senki sem használja ki a kínálkozó lehetőségeket, például nem költi el magáncélra a befektetői pénzeket, vagy éppen nem kereskedik a saját felhasználói ellenében.”

Az NYSE elnöke, Farley az ügyvezetője a 2021-ben alapított Bullish kriptotőzsdének is, így nem ismeretlen számára a kriptoipar.

Az FTX megvásárlásáért viszont nem egyedül szállt ringbe, vételi szándékról nyilatkozott a Figure Technologies pénzügyi startup, és a Proof Group, egy kriptopénzekre specializálódott befektetői csoport is, ez derül ki a Wall Street Journal híradásaiból, amelyet anonim forrásokra hivatkozva közöltek.

A csődbe ment tőzsdét a sikeres pályázó pedig akár újra is indíthatja.

Tele van csalóval a kriptopiac

Gensler szerint a kriptopiac és az iparág még mindig a rengeteg csalótól szenved, és SBF elítélésének a fényében úgy véli, még sok munka szükséges ahhoz, hogy a befektetőket meg lehessen védeni tőlük.

„Elég arra gondolni, hogy milyen sok szereplő van most a területen, aki egyáltalán nem működik együtt a nemzetközi szankciókkal, vagy éppen a pénzmosás elleni fellépéssel, a kriptopénzeket pedig rosszindulatú célokra használja. Miért is kellene engedélyeznünk, hogy az ilyenek beléphessenek a mi piacainkra?”

A SEC számos amerikai vállalat ellen indított már pert, az egyik képviselő, Tom Emmer mégis rendszeresen kritizálja az intézményt, mivel ennek ellenére sem tudták megakadályozni az FTX tőzsde, a Terra, LUNA, Celsius, és a Voyager csődöket, amelyek összesen több milliárd dollárnyi veszteséget okoztak az amerikai befektetőknek.

Emmer egészen odáig ment, hogy azzal gyanúsította Genslert, az FTX bedőlése előtt ő segített SBF-nek felépíteni a hálózatát azzal, hogy egyoldalú szabályozási előnyöket biztosított neki. Ezt az állítást persze nem tudta bizonyítékokkal alátámasztani.

A SEC jelenleg is jogi eljárást folytat a Binance, a Coinbase és a Ripple ellen, az értékpapír-törvények állítólagos megsértése miatt.

Emellett a Grayscale is perben áll a hivatallal, mivel nem engedélyezték a befektetési cég bitcoin alapjának az átkonvertálását, hogy ETF-ként vihessék tőzsdére a Bitcoin Trust terméküket.

Olvastad már? A Tajvanon letartóztatott JPEX-vezetők részleteinek ismertetése

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!