A Ripple korábbi tanácsadója Fed-felügyelő lehet

-

A Szövetségi Tartalékbank alelnöki helye azóta üres, hogy Randal Quarles kormányzó megbízatása 2021 októberében lejárt.
Sarah Bloom Raskin, a Federal Reserve Board korábbi kormányzójának visszalépését követően Joe Biden amerikai elnök bejelentette, hogy Michael Barr, egykori Obama-kormánytisztviselőt és jogászprofesszort jelöli a jegybank felügyeleti alelnöki posztjára.
Ő egyben a Ripple Labs tanácsadójaként is aktív volt néhány éve.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Fehér Ház pénteki közleményében közölte, hogy Barr Biden választása szerint a Federal Reserve felügyeletéért és a szabályozási menetrend meghatározásáért felel majd.
Barr 2015 és 2017 között tagja volt a Ripple Labs tanácsadó testületének, Barack Obama korábbi elnök alatt a pénzügyminisztérium pénzügyi intézményekért felelős helyettes államtitkáraként dolgozott, és a Michigani Egyetemen pénzügyi szabályozással kapcsolatos kurzusokat tartott.
A Fehér Ház szerint ő volt a Dodd-Frank törvény „egyik fő tervezője” – ez egy olyan jogszabály, amely a mai napig befolyásolja az Egyesült Államok pénzügyi politikáját.

„Barr erős támogatást élvez a politikai spektrum minden részéről – és a szenátus kétpárti alapon erősítette meg. Megérti, hogy ez a munka nem pártpolitikai, hanem olyan, amely kritikus szerepet játszik nemzetünk pénzügyi intézményeinek szabályozásában, hogy biztosítsa az amerikaiakkal való tisztességes bánásmódot és megvédje gazdaságunk stabilitását.”

Az amerikai elnök szerint „gyorsan előre akarta vinni Barr jelölését”, valószínűleg tekintettel arra, hogy a felügyeleti alelnöki poszt azóta üres, hogy Randal Quarles Fed-kormányzó megbízatása 2021 októberében lejárt.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA


Sherrod Brown ohiói szenátor, aki a szenátus bankbizottságának elnöke, azt mondta, hogy támogatni fogja a jelölést, arra hivatkozva, hogy szükség van egy teljes Fed igazgatótanácsra.

„A felügyeleti alelnök kritikus szerepet játszik pénzügyi rendszerünk védelmében, és prioritásként kell kezelnie az erős pénzügyi szabályozást, valamint azonosítania és megelőznie a gazdaságunkat fenyegető kockázatokat. Támogatni fogom ezt a kulcsfontosságú jelöltet, és nyomatékosan felszólítom republikánus kollégáimat, hogy hagyjanak fel a személyes támadások és a demagógia régi módszereivel, és helyezzék előtérbe az amerikaiakat és a pénztárcájukat.”


Egyelőre nem világos, hogy a pártállás szerepet játszhat-e abban, hogy Barr esetleges jelölése átmenjen a bizottságon és a teljes szenátusban szavazásra kerüljön.
Raskin, Biden első választása a felügyeleti alelnöki posztra, márciusban visszavonta az indulását, „különleges érdekek könyörtelen támadásaira”, és a republikánus törvényhozókra hivatkozva, akik február óta hátráltatják a jelölését.
Akkoriban a szenátus banki bizottságának republikánus tagjai bojkottálták azt az ülést, amelynek célja az volt, hogy Biden jelöltje a szenátusban szavazásra kerüljön.
A szenátusnak még meg kell erősítenie Biden választásait a Fed elnöki, alelnöki és két kormányzói posztjára: Jerome Powellt, Lael Brainardot, Lisa Cookot és Philip Jeffersont.

Powell február 4. óta a teljes szenátusi szavazás hiányában ideiglenes elnökként látja el a feladatát, míg Brainard továbbra is a Fed kormányzótanácsának tagjaként tevékenykedik.

Olvastad már? Egy kutatás szerint több mint egymillió ausztrál rendelkezik kriptovalutával

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: Simon Cunningham

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!