Egységes kriptokeretet szeretne elfogadni a brazil kongresszus

-

A brazil kongresszus még a második negyedév vége előtt igyekszik jóváhagyni a kriptopénzekre vonatkozó jogi keretet.
A helyi média jelentései szerint a szenátusban és a kongresszusban bemutatott különböző törvénytervezetek támogatói kijelentették, hogy a projektek egységesítésére fognak törekedni azok hasonlósága miatt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez az új, egységesített projekt a zöld bányászat ösztönzését és a kriptóval kapcsolatos csalás bűncselekményként való szerepeltetését mutatja be.

A brazil kongresszus a kriptotörvények jóváhagyására készül

A brazil kongresszus rendelkezése szerint még a második negyedév vége előtt jóvá kell hagynia egy végleges törvényt a kriptopénzek szabályozására.
A helyi média szerint a két különböző javaslat benyújtói, amelyek a kriptointerakciókat kívánják szabályozni az országban, egyesíteni fogják a két dokumentumot, hogy egy egységes változatot nyújtsanak be.
Iraja Abreu szenátor és Aureo Ribeiro képviselő készítik el azt a szöveget, amely még ebben a hónapban jóváhagyásra kerülhet.
Abreu már három javaslatot egyesített, és kérni fogja a szenátust, hogy ezt a két új javaslatot (egyet a képviselőházban, egyet pedig a szenátusban) együttesen dolgozzák fel és hagyják jóvá.
Abreu kijelentette:

„A Központi Bank technikai csapata nagyon segítőkész volt. A szövegek hasonlóak, és egymáshoz fognak konvergálni.”

A szenátor úgy véli, hogy a Pénzügyi Akció Munkacsoport (FATF) ajánlásaihoz igazított, egyértelműen kialakított kriptopénz jogi kerettel ez az ágazat befektetőbarátabb lesz a Brazíliában érdekeltek számára.
Kifejtette:

„A piac igényt tart a biztonságosabb üzleti környezetre, és a csalások elkerülése érdekében szükség van a büntetőjogi besorolásra, emellett Brazília nemzetközi megállapodásokhoz való igazítására.”

Motiváció és új jellemzők

A törvény egyik legnagyobb motivációja a kriptopénzekkel kapcsolatos csalárd tevékenységek puszta mennyisége.
A jelentések szerint a kriptopénzpiacokon évente mintegy 130 milliárd reál (kb. 27,6 milliárd dollár) mozog, ebből 6,5 milliárd reál kapcsolódik a csalárd tevékenységhez (kb. 1,38 milliárd dollár).
A projekt célja valójában az, hogy a brazil büntető törvénykönyvbe beépítsék a kriptopénzekkel kapcsolatos csalás definícióját, amely a bűncselekmény súlyosságától függően négytől nyolc évig terjedő börtönbüntetéssel jár majd.

A projekt emellett különös jelentőséget tulajdonít a bányászatnak, beleértve a zöld bányászati projektek ösztönzését is. Ez azt jelenti, hogy a zöldenergia-alternatívákat alkalmazó bányászati projektek adókedvezményeket élveznek majd.
Abreu kijelentette:

„Brazília lehet az új zöld bányászati Mekka. Ez a cél.”

Olvastad már? Ismét esett a bányászati nehézség

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Egy kriptó, amelynek hatodik érzéke van a csalások kivédésére

Vendégbejegyzés A Scotty the AI egy igazán ügyes kriptoérme, a befektetők el is kényeztetik az előértékesítése során. A számláló eddig 779 ezer dollárnál jár, és természetesen...

A Bitcoin ára 2021 decembere óta először éri el az 57.000 dollárt

A Bitcoin árfolyama február 15. és 25. között alacsony volatilitást mutatott, de az elmúlt két napban úgy tűnik, hogy a vevők visszatértek, mivel a BTC...

Bitcoin előrejelzés: Michael Novogratz szerint 150.000 dollárra emelkedhet

A bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) körüli lelkesedés nem mutatja a lanyhulás jeleit, és a várakozások szerint az ágazatban tartós növekedés és elfogadás várható. Michael Novogratz,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!