Egy kutatás szerint több mint egymillió ausztrál rendelkezik kriptovalutával

-

A Roy Morgan piackutató cég friss tanulmánya szerint több mint 1 millió ausztrál rendelkezik kriptovalutával. „Az 50 év felettiek összes kriptovaluta-állományának értéke mintegy 7,6 milliárd dollár” – derül ki a tanulmányból.

Tanulmány: Több mint 1 millió ausztrál rendelkezik kriptopénzzel

A Roy Morgan ausztrál kutatócég tanulmányt készített a kriptopénz-befektetésekről. A vizsgálat 2021 decembere és idén február között zajlott, az eredményeket kedden tették közzé.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az 1941-ben alapított Roy Morgan Ausztrália legnagyobb független kutatócégeként jellemzi magát, amely „páratlan hírnévvel rendelkezik a megbízható, pontos, sokatmondó, feltáró piackutatás terén”. Ausztrália-szerte, valamint Indonéziában, Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban is vannak irodái.

A Roy Morgan legfrissebb, az ausztrálok befektetéseiről szóló kutatása szerint 5%, azaz több mint 1 millió, 18 év feletti ausztrál rendelkezik már legalább egyféle kriptovalutával.

A cég megállapította, hogy az ausztrál kriptopénz-befektetők 69%-a férfi, és a 35 év alattiak nagyobb valószínűséggel kriptopénz-tulajdonosok.

Michele Levine, a Roy Morgan Research vezérigazgatója így nyilatkozott: „A piacnak ez a felosztása azt jelenti, hogy mintegy 640.000 kriptopénz-befektető, azaz a piac közel 60%-a 35 év alatti, szemben a 35 év feletti 430.000 fővel (a piac 40%-a).”

A tanulmány továbbá azt mutatja, hogy „az 50 év feletti ausztrálok rendelkeznek a legnagyobb átlagos kriptopénz-befektetéssel, átlagosan mintegy 56.200 dollár értékben” – részletezte:

Ez az átlagos befektetés nagysága azt jelenti, hogy az 50 év felettiek összes kriptovaluta-állományának értéke mintegy 7,6 milliárd dollár – ez magasabb, mint bármely más korcsoporté, és a teljes piac több mint 35%-át teszi ki.

Egy másik cég, amely megbecsülte a kriptopénzekbe fektető ausztrálok számát, a Triple A. becslései szerint jelenleg 0,9 millió ember, vagyis a teljes ausztrál lakosság 3,4%-a rendelkezik legalább egyfajta kriptopénzzel.

Olvastad már? „Súlyos lehetőségek zónájában” van a Bitcoin Will Clemente szerint

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!