A Robinhood vezérigazgatója, Vladimir Tenev a Twitteren magyarázta el, hogyan válhat a DOGE az internet jövőbeli valutájává, alig néhány órával azután, hogy a Dogecoin alkotója kritizálta Elon Muskot Twitter-bohóckodásai miatt.

A Robinhood vezérigazgatója, Vladimir Tenev csütörtök délután a Twitteren magyarázta el, hogyan válhat a Dogecoin az „internet jövőbeli valutájává”.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A közel 200.000 követőjének írt 12 bejegyzésből álló üzenetben Tenev felvázolta, milyen lépéseket kell tenni ahhoz, hogy a mémcoinból használható eszköz váljon a mindennapi fizetések és tranzakciók során az interneten.

Tenev azzal kezdte, hogy felhívta a figyelmet arra, hogy a Dogecoin tranzakciós díjai – nagyjából 0,003 dollár tranzakciónként – már most is elég alacsonyak ahhoz, hogy az altcoin egy lehetséges e-cash előfutárként szerepeljen.

Úgy véli, hogy a Dogecoin blokkmérete és blokkideje azok a fő területek, amelyek javításra szorulnak, ha a kriptopénz széles körben elterjedté válik.

A Dogecoin jelenleg 1 MB-os blokkmérettel és 1 perces blokkidővel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a Dogecoin teljes átviteli sebessége körülbelül 40 tranzakció/másodperc (TPS).

Összehasonlításképpen, a VISA hálózata körülbelül 65.000 TPS átviteli sebességgel rendelkezik – ami azt jelenti, hogy a DOGE-nak nagyjából 1625-szörösére kellene növelnie a teljes átviteli sebességét ahhoz, hogy a VISA-val egy szinten legyen. Tenev szerint ez nem aggasztó, és egyszerűen megoldható a DOGE blokkméret-korlátjának 1 MB-ról 1 GB-ra, majd végül 10 GB-ra történő növelésével.

Tenev a témát egy, a Dogecoin fejlesztőinek szóló üzenettel zárta, amelyben arra ösztönzi őket, hogy mindenekelőtt a blokkméret-határ növelésére koncentráljanak.

Tenev szála mindössze három órával azután jelent meg, hogy a Dogecoin megalkotója, Jackson Palmer célba vette a korábbi „Dogecoin-vezérigazgató” Elon Musk Twitter-felvásárlását.

„Elég lenyűgöző mentális torna kell ahhoz, hogy a világ leggazdagabb embere ellenséges felvásárlást kezdeményezzen, és az egyik legnagyobb nyilvános közösségimédia-platformot magánkézbe kényszerítse” írta Palmer a 41 ezer követőjének küldött tweetjében.

Palmer nem aprózza el a szavakat, ha Musk kritizálásáról van szó. Tavaly május közepén Palmer „önelégült szélhámosnak” nevezte Muskot, és azt állította, hogy a milliárdos vírusos fellépése a Saturday Night Live-ban „cringe volt, tesó”.

A Dogecoin árfolyamát továbbra is viszonylag kevéssé befolyásolják ezek a közelmúltbeli események, a token az elmúlt hét napban a 0,14 és 0,15 dolláros szint között ingadozott.

Olvastad már? Gyermekrajzokból NFT – interjú a Baby Vizsla Inu üzleti vezetőjével

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!