30 ezer BTC hagyta el a Coinbase Prót, újra beindulhat az intézményi láz

-

Függetlenül a Bitcoin árfolyamától, az intézményi szereplők ebben a hónapban továbbra is tolták a pénzt a kriptopénzbe.
Lehet, hogy a Bitcoin (BTC) 40.000 dollár alá tart, de a friss adatok azt mutatják, hogy a nagybefektetők kereslete nem csökken.
Ki Young Ju, a CryptoQuant on-chain analitikai platform vezérigazgatója szerint az intézményi BTC-vásárlás „ismét a nagy narratíva lehet” a kriptotérben.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Coinbase Pro komoly mennyiségű BTC-t helyez át

Ki kiemelte a Coinbase Pro, az egyesült államokbeli Coinbase tőzsde professzionális kereskedési szárnyának adatait, amelyek megerősítik, hogy továbbra is nagy mennyiségű BTC távozik a könyveiből.
Ezek a tranzakciók összesen 30.000 BTC-t tettek ki egyetlen nap alatt ezen a héten, és ez az esemény nem egyedi, márciusban is hasonló viselkedés volt tapasztalható.

Coinbase Pro BTC tartalékok vs. BTC/USD diagram. Forrás: CryptoQuant

„30k BTC áramlott ki ma a Coinbase-ről” – jegyezte meg,

„Az intézményi vásárlások lehet ismét a fő narratíva, mert a végrehajtási rendelet nem teremtett akadályt”.

A múlt havi amerikai végrehajtási rendelet, amelynek célja a kriptopénz ökoszisztéma különböző aspektusainak vizsgálata volt, úgy tűnik, nem hatott visszatartó erővel azokra a nagy volumenű befektetőkre, akik kitettséget keresnek.

Bitcoin tőzsdei kiáramlások annotált grafikonja. Forrás: Forrás: Twitter

A tendencia a tőzsdéken is megfigyelhető, ahogy arról a Cointelegraph a héten beszámolt, és az április jelenleg megpróbálja elérni a márciust az összesített kiáramlások tekintetében.
A kínálat csökkenése ellentétben áll a nyugtalanító makroképpel, amely továbbra is nyomást gyakorol a kockázati eszközökre, beleértve a kriptót is.
A Bitcoin és a részvények közötti korrelációnak, amelyek maguk is ki vannak szolgáltatva a központi bankok politikájának, meg kell törnie ahhoz, hogy a feltételek javuljanak, de elemzők szerint a folyamat minden lesz, csak nem zökkenőmentes.
„A korreláció előbb-utóbb megtörik – több okból is” – magyarázta Dylan LeClair kommentátor a hét elején.

A Terra fenntartja a vásárlási nyomást

Eközben folytatódik az év legnagyobb vásárlói sztorija, amelynek a Terra blokkláncprotokoll a főszereplője. A Luna Foundation Guard (LFG), a Terrához kapcsolódó nonprofit szervezet az elmúlt 48 órában mintegy 2633 BTC-t (105,3 millió dollár) adott hozzá a tartalékaihoz.
A BitInfoCharts megfigyelő erőforrás adatai szerint a tárcájuk most a 18. legnagyobb Bitcoin-tárca, több BTC-t tartalmaz ugyanis, mint a Tesla vállalati kincstári allokációja.

LFG Bitcoin tárca (képernyőkép). Forrás: BitInfoCharts

Olvastad már? A BTC is követi a részvényeket lefelé

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!