A BTC is követi a részvényeket lefelé

-

A kereskedők nem tudnak sokat tenni, egyszerűen ki kell várniuk, hogy megszűnjön a korreláció, és a BTC teljesítménye újra függetlenedjen az értékpapíroktól.
Az április 14-i piaci nyitás pirosba fordította a részvényeket a Wall Streeten, és a BTC is lefordult a 41 ezer dolláros szintről. A cikk írásakor a 40 ezer még tart, de egyre nagyobb az esély, hogy az árfolyam alacsonyabb szintre kerülhet.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A piac vizsgálata során kiderül, 14-én a bikáknak kikerült a kezéből az irányítás.
Ahogyan a részvények gyengülni kezdtek, a BTC/USD kereskedési pár ugyanúgy erőtlenedett el, és bár előtte egy kisebb felugrásnak örülhettek a tulajdonosok, a reggeli piacnyitás után gyakorlatilag percek alatt ezer dollárt veszített az ár.


A kereskedők persze azonnal lecsaptak a shotolási lehetőségre, és próbálták kihasználni az USA értékpapír-piaca és a BTC közötti frissen megerősödött korrelációt.
Az SP500 pedig kismértékben bár, de mínuszban tartózkodik az utóbbi időben.

„A BTC és az SPX közötti korreláció most nagyon erős, 7 hetes időtávon nézve eléri a 0,9-es értéket. Ez azt jelenti, hogy általánosságban véve a BTC piaca nagyon hasonlít a nagy kapitalizációjú részvényekéhez, és a piaci dinamizmusok is hasonlóak. A korreláció persze változhat, és így az árfolyam viselkedése is új mintákat vehet fel.”

Rövid távon az árfolyam azt sugallja a kereskedők számára, hogy itt nagyobb visszahúzódás is lehetséges. Egyesek szerint a 41300 dolláros szintnek kell stabilan tartania ahhoz, hogy egyáltalán lehessen arról beszélni, hogy emelkedés.

A Dogecoint körbelengi az optimizmus

A BTC megtorpanása a jelek szerint kifogta a szelet az altok vitorlájából, a DOGE viszont úgy tűnik, kilóg a sorból. Ezt sokan annak tulajdonítják, hogy a közismerten DOGE-kedvelő Elon Musk ismét nagy bejelentést tett.
A milliárdos nemrégiben nagy részesedést vásárolt magának a Twitterből, most pedig megerősítette, hogy a teljes vállalat megvásárlásán is határozottan elgondolkodhatott.

A DOGE árfolyama valamiért megugrott ennek hatására, persze később visszakorrigált, és a nap végére a szerény 2%-os pluszban állt meg.

Olvastad már? Gyermekrajzokból NFT – interjú a Baby Vizsla Inu üzleti vezetőjével

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Vajon a Bitcoin bálnák segítettek a BTC-nek átlépni a 60.000 dollárt?

A Bitcoin (BTC) az elmúlt hetekben következetesen felfelé ívelő pályán volt, ami spekulációkat váltott ki az intézményi érdeklődés fenntarthatóságáról és annak lehetőségéről, hogy a BTC-t...

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!