A Ripple piaci értéke a jelentések szerint 2-3 milliárd dollár, miközben a vállalat XRP-vagyona nagyjából 70 milliárd dollárt tesz ki.

Az XRP – a RippleNethez hasonló hálózatok által használt kriptopénz határokon átívelő fizetésekre – körüli infrastruktúrát építő társaság, a Ripple a jelentések szerint 2-3 milliárd dollárt ér a másodlagos piacon.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

És szintén a jelentések szerint a Ripple XRP-tulajdona 70 milliárd dollárt ér, amely jóval magasabbnak számít, mint a cégnek az értéke.

Michael Novogratz, a Galaxy Digitál vezérigazgatója, milliárdos kriptopénzbefektető elmondta:

„A Ripple-t a másodlagos piacokon 2-3 milliárdos felértékelés mellett kereskedik. A vagyonmérlegükön lévő XRP-egyenleg nagyjából 70 milliárd dollárt ér. Valamelyik ár hibásnak tűnik. Ha az XRP ára helyes, akkor a vállalat értéke őrülten alacsony. Ha mégsem, akkor a token tűnik drágának. Gondolatok?”

Valóban alulértékelt lenne az XRP? Nem egészen

Leonidas Hadjiloizou hosszú távú kriptopénzkutató szerint az az XRP, amely a Ripple vagyonmérlegén található, letétbe helyezett kriptopénz, emiatt pedig nem számítódik bele a Ripple értékébe.

Ez a vagyon egészen addig nem hozzáférhető, amíg nem kezdik el felszabadítani őket, emiatt pedig nem árazódott bele a cégbe.

Mint mondta:

„Nos, a Ripple vagyonmérlegén zárolt 62 milliárd XRP letétbe van helyezve. Ugyanakkor a Ripple XRP-eladásai egyike azon dolgoknak, amelyeket az SEC ellenez, így a piac minden bizonnyal nem árazta be a Ripple-be annak XRP-tulajdonait, hisz jelenleg egy bizonytalan helyzetben vannak.”

2017 decemberében a Ripple csapata kifejtette, hogy a Ripple XRP-letétje egymilliárd XRP / hó ütemben szabadul majd fel, 55 egymást követő hónapon keresztül.

Ugyanakkor azt is elmondták:

„A letét független főkönyvi letétekből áll, amelyek a következő 55 hónap során minden hónapban egymilliárd XRP-t szabadítanak majd fel. Ebből adódóan van egy felső korlát arra az XRP-mennyiségre, amely valaha forgalomba kerülhet A valóban forgalomba bocsátott XRP-mennyiség azonban minden bizonnyal ennél alacsonyabb lesz.”

A Ripple értéke elméletileg akár alulértékelt is lehetne, ha a cég vagyonmérlegén lévő XRP felszabadul, és az XRP árfolyama sem fog bezuhanni.

A Ripple értéke és az általuk birtokolt XRP-vagyon közötti különbség akkor lett ilyen szembetűnő, amikor az XRP 1 dollár fölé ralizott, annak ellenére, hogy jogi eljárás folyik ellene az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet részéről.

Április 1. óta az XRP árfolyama 57 dollárcentről 1,49 dollárra emelkedett, amely nagyjából 160%-os növekedés.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Mi áll az XRP ralija mögött?

Az elmúlt két hét során zajló 160%-os rali fő hajtóereje a vállalat jogi csatározásainak győzelmeiből eredeztethető.

A Ripple ügyvédei megkapták a hozzáférést az SEC kriptopénzeket illető belső megbeszéléseihez, a bíróság pedig megtagadta az SEC arra vonatkozó lehetőségét, hogy közzétegye a két Ripple-vezérigazgató – beleértve Brad Garlinghouse CEO – pénzügyi feljegyzéseit.

Szintén ok lehet még a bitcoin és az altcoinok árfolyama között kialakult konvergencia, különösen amikor a bitcoin oldalazó mozgást végez, lehetővé téve az alternatív kriptopénzek számára, hogy egy kisebb ralival felzárkózzanak.

Kelvin Koh, a Spartan Group – az egyik legangyobb defi-fókuszú alap – vezető partnere elmondta, hogy a nagy kvant alapok megpróbálják meglovagolni a bitcoin és a nagy altcoinok közötti konvergenciát.

Ennélfogva a tőke altcoinba, majd a bitcoinba történő visszaáramlásának trendje periodikusan történik.

Ahogyan Koh elmondta:

„Azért történik mindez periodikusan, mivel egy csomó olyan kvant alap van, amely kijátssza a bitcoin és egy maréknyi likvid altcoin között a kialakuló konvergenciákat. Valahányszor egy alt olcsónak tűnik a bitcoinhoz képest, beszállnak. Ha drágának tűnnek, visszaforgatják bitcoinba. Semmilyen fundamentum nincs ebben, így ne próbáljuk meg nagyon racionalizálni ezeket a lépéseket. Ez a stratégia az idők során már bizonyította hatékonyságát, és van elég menedzser, aki így játszik, így pedig [az egész stratégia] önbeteljesítő és folyamatosan ismétlődő.”

OIlvastad már? Mostantól Crypto.com-mal is vásárolhatunk az Amazonon, az eBayen és a Walmarton

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.