A rendőrség tudja, hogy nem csak a bűnözők használják a bitcoint

-

A Chainalysis csütörtökön tett közzé egy blogbejegyzést, amelyben bemutatták a bűnüldözés és a kriptopénzek kapcsolatáról szóló tanulmányuk eredményeit.

A cég több, mint 800 közszolgálati alkalmazottat kérdezett meg világszerte, hogy megértse a technológiával kapcsolatos véleményüket és azt, hogy mennyire érzik felkészültnek magukat a kriptókkal kapcsolatos ügyek kezelésére.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Minden téren terjednek a kriptovaluták

2024-ben a kriptovaluták elfogadottsága tovább nő, lehetővé téve milliók számára, hogy a hagyományos közvetítők nélkül indítsanak tranzakciókat, és ezzel párhuzamosan nőtt a kriptobűnözés általi felhasználás is.

Ennek eredményeként a kriptovaluta jelentős fókuszponttá vált a bűnüldöző szervek, szabályozó testületek és katonai ügynökségek számára, amelyek célja, hogy minimalizálják a visszaéléseket.

„A bűnüldözésben dolgozó válaszadók szerint a kriptovaluták számos nyomozásukban előkerülnek, de összességében pozitív véleménnyel vannak ezekről a pénzeszközökről.”

Nyilvános főkönyv, amit bárki leellenőrizhet

A Chainalysis megfogalmazásában egy nyomozás során a blokklánc-elemzés gyorsabb és hatékonyabb együttműködést is lehetővé tesz a bűnüldöző szervek és a kormányzati ügynökségek között.

rendőrség

Ugyanazon adatkészlet használata jobb nyomozati eredményekhez vezet.

„Míg a blokklánc-elemzés hasznos a bűnözés elleni küzdelemben, segíthet proaktívan megelőzni a bűnözést is. Lehetségessé válik még a korai szakaszban felismerni az illegális tevékenységeket a tranzakciós minták és kapcsolatok elemzésével, amelyek bűnözői magatartásra utalhatnak.”

A jelentés figyelemre méltó regionális különbségekre is fényt derített, például arra, hogy a latin-amerikai és EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régióból érkező válaszadók mutatták a legnagyobb optimizmust a kriptovaluták jövőbeli szerepével kapcsolatban.

Ezzel szemben az ázsiai-csendes-óceán régió válaszadói negatívabb hozzáállást tanúsítanak.

A rendőrségnek is meg kell tanulnia, hogy hogyan működik a blokklánc

A válaszadók mind arra számítanak, hogy a kriptovaluták szélesebb körű bűncselekményekben is szerepet fognak játszani majd az elkövetkező öt évben, amiben semmi fura nincs, mivelhogy a kriptók pénzek, és a bűnözők is használnak pénzt.

A bűnüldöző szervek dolgozói közül viszont, a rendelkezésére álló eszközök ellenére a megkérdezettek mintegy fele elégedetlenségét fejezte ki a jelenlegi személyzeti és technikai erőforrásokkal kapcsolatban.

A legelterjedtebb kritika, hogy a pénzügyi források és a szakmai képzés növelésére is nagy szükség van ezen a területen.

„Egy elkötelezett szakértői közösség felépítése elengedhetetlen. Sok partnerre van szükség, mivel az ilyen esetek felgögyölítését egy nyomozó egyedül nem tudja megtenni. Szükség van magánpartnerekre, szükség van közszektor-beli partnerekre, szükség van helyi bűnüldözésre. Szükség van szövetségi bűnüldözésre.”

Olvastad már? Nem csak nekünk van melegünk: a DOGE, a SHIB és a PEPE gurul lefelé a kripto domboldalon

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Hallatlanul megugrott az amerikai munkanélküliség, de a BTC és 99BTC remekel, vásároljunk most?

Olyan kritikus amerikai gazdasági adatok láttak napvilágot július 18-án, csütörtökön, amelyekről neked is tudnod kell, hiszen befolyásolhatják a Bitcoin jövőbeni értékét. Gyengélkedő munkaerőpiacra utal az,...

Breaking: Joe Biden hivatalosan is visszalép a 2024-es elnökválasztási versenytől

Joe Biden elnök vasárnap bejelentette, hogy befejezi újraválasztási kampányát. A döntés hátterében a demokraták körében növekvő aggodalmak állnak, hogy a 81 éves politikus nem tudna második...

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!