A „Price of Tomorrow” szerzője szerint a bitcoin „mentőcsónak” lehet a pénzügyi zivatarban

-

A fokozódó adósságok és infláció következtében éveken át tombolhat a vihar a pénzügyi világ számára.
Jeff Booth, ismert vállalkozó és író szerint „kötelező dolog” lesz a bitcoinbefektetés, ha a központi bankok elengedik az egyre súlyosbodó adóssági válságot.

Booth a Twitteren írt arról, hogy a központi bankok azt hiszik, megúszhatják a hatalmas adósságokat, ha még többet hiteleznek.


A Price of Tomorrow (A holnap ára) című könyve a deflációról szól. Kiemelte, hogy már a koronavírus előtt is 250 billió dollárral volt adós a globális gazdaság, miközben maga a világgazdaság akkor csak 88 billió dollárt ért. emellett a 250 billió dollárnyi hitelből 185 billió az elmúlt 20 év során keletkezett.
Az usdebtclock.org adatai alapján az Egyesült Államok tölti be a vezető szerepet a világ eladósításában, több mint 10%-át teszi ki a maga 26,7 billió dollár adósságával.
„Brutális lesz, ha ez egyszer kibontakozik.” Booth szerint csupán két komor kimenetele lehet ennek, az egyik, hogy a kormány egy deflációs gazdasági válságon keresztül csődöt mond, amely a bankolási rendszer összeomlásával járna, vagy hiperinflációval jelentene csődöt, amely már kezdetét is vette a hatalmas pénznyomtatásokkal.
Booth hozzátette:

„Véleményem szerint a bitcoin kötelezővé vált. Nemcsak, mint tartalék, hanem mint mentőöv is.”

Mindezt egy inflációs környezetben mondta. Jerome Powell, a Fed elnöke augusztus végén bejelentette, hogy a Fed többé már nem tekint úgy az inflációra, mint a gazdasági növekedés ellensége.
Szerdán felfedte, hogy a Fed évekre előre is 0-0.25%-ra lőtte be a rövid távú kamatokat, miközben az infláció akár a 2%-os határt is átlépheti, ha szükséges.
A Fed a többi központi bankhoz hasonlóan továbbra is szabadon tologathatja a gólvonalat annak tekintetében, hogy mit gondolnak elfogadhatónak az infláció terén.

Ehhez akár több billió dollárt is nyomtathatnak a gazdaságélénkítés jegyében. A kormányok lényegében elértéktelenítik valutáikat, hogy csökkentsék a hatalmas mennyiségű eladósodásukat.
Jeff Booth csak egy a sok bitcointámogató közül, akik felhívták a figyelmet a bankrendszer viszontagságaira, melyek nagyban hasonlítanak a 2008-as eseményekhez.
A Price of Tomorrow egyfajta figyelmeztetés két veszélyes gazdasági irányról, melyeket szerinte figyelmen kívül hagynak.
Szerinte a technológia és a defláció elhúzódó és széles körű munkanélküliséghez vezethet, miközben a gazdaságot bizonytalan mennyiségű adósság terhelné. Mindezt összevetve valóban elképzelhető, hogy a bitcoin maradhat a kevés „mentőcsónak” egyike.

Olvastad már? Az UniSwap új tokenjére már 13 ezer felhasználó csapott le

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!