A piacok még nem reagáltak a Fed kamatcsökkentésére

-

Bitcoin, részvények ide vagy oda, most nincs fény a Fed kamatemelési alagútjának végén 2023-ban, mondja Jim Bianco.

Újabbbikák nem fognak profitálni az Egyesült Államok inflációs politikájának jelentős változásából 2023-ban, mondja egy elemző.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Jim Bianco, a Bianco Research intézményi kutatócég vezetője december 20-án egy Twitter-bejegyzésben azt mondta, hogy az Egyesült Államok jegybankja nem fog „megváltozni” a kamatemelésekkel kapcsolatban jövőre.

Bianco: Japán YCC lépése minden piac számára fontos”

A Bank of Japan (BoJ) meglepő hozamgörbe-szabályozó (YCC) csípése fényében az elemzők még inkább bearishek lettek a kockázati eszközök kilátásait illetően ezen a héten.

Amint arról a Cointelegraph beszámolt, a lépés azonnali fájdalmat jelentett az amerikai dollár számára, és a Wall Street-i nyitás előtt a részvényfuturesok a cikk írásakor lefelé tendáltak.

Bianco számára az a tény, hogy a BoJ most a Fed-et igyekezett követni a politika szigorításában az infláció elhárítása érdekében, azt jelentette, hogy a Fed valószínűleg nem fog lazítani a saját politikáján.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Karácsonyi kuponkód 15% kedvezmény: KaracsonyKw

„Ismétlem, ha JAPÁN! MOST taktikázik a politika megváltoztatására, MOST az infláció miatt, emlékeztessen arra, hogy a Fed miért fog bármikor 2023-ban pivotálni” – állt az egyik bejegyzés egy részében.

„A válasz az, hogy nem fognak. Elfelejtheted a pivotot.”

A japán döntés valódi kézzelfogható következményei csak később lesznek érezhetők, folytatta Bianco.

A kötvényhozamok emelkedésével Japánnak haza kell vonzania a tőkét, és el kell távolodnia az Egyesült Államoktól.

„A dollár a jennel szemben összezuhan (vagy a jen szárnyal a dollárral szemben). Japán ismét hozamot kap. Ez vissza kell, hogy terelje a tőkét Japánba” – írta.

A kamatlábak csökkenéséhez való visszatérés egy kulcsfontosságú eshetőség, amelyet a kriptón kívüli piacok beáraznak, és ez valami olyasmi, ami egyszerűen már nem kifizetődő, mondta Bianco.

Annak ellenére, hogy a BTC/USD alig több mint egy év alatt már közel 80%-ot esett a Fed mennyiségi szigorításával (QT) párhuzamosan, a fájdalom így még messze nem érhet véget.

„Powell hawkish” – zárta le, utalva Jerome Powell Fed-elnök múlt heti beszédére, amelyben igyekezett elterelni a piacokat attól, hogy bármilyen politikai lazítással számoljanak.

„Az EKB vezetője, Legarde (Madam Laggard) most sólyomszerűen beszél. Kuroda és a BoJ (most) olyan lépéseket tesz, amelyek az inflációval kapcsolatos aggodalmat mutatnak. A piacoknak lehet, hogy újra kell gondolniuk a központi bankok pálfordulására vonatkozó nézeteiket.”

fed
Forrás: Jim Bianco/Twitter

A Fidelity vezetője „zűrös” évre figyelmeztet

Más nézőpontok igyekeztek reményteljesebb képet nyújtani a következő évről, miközben kerülték a burkoltan bullish nyelvezetet.

Jurrien Timmer, a Fidelity Investments vagyonkezelő óriáscég globális makrogazdasági igazgatója 2023-ra „oldalazó” kereskedési környezetet jósolt a részvények számára.

„Az az érzésem, hogy 2023 egy oldalazóan ingadozó piac lesz, a 2022-es mélypont egy vagy több retesztjével, de nem feltétlenül sokkal rosszabb, mint ez” – tweetelte december 19-én.

„Akárhogy is, nem hiszem, hogy még közel vagyunk egy új ciklikus bikapiachoz”.

fed
Forrás: Jurrien Timmer/Twitter

Későbbi megjegyzéseiben Timmer hozzátette, hogy bár szerinte 2009 óta szekuláris bikapiac van érvényben, a „kérdés az, hogy a szekuláris bikapiac még mindig él-e”.


Olvastad már? A SEC szerint fontos lenne szabályozni a kriptós vállalatokat

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!