A kínai kormány nem tiltotta be a bitcoinnal kapcsolatos tevékenységeket, mivel a kriptopénz virtuális árucikknek számít.

Kína a világ egyik legszigorúbb ország a kriptokereskedés tekintetében, de egy helyi nonprofit döntőbizottság szerint az ország nem tiltotta be teljesen a bitcoint.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A Pekingi Döntőbizottság (Beijing Arbitration Commission-BAC) július 30-án kiadott cikke szerint Kína bitcoinnal szembeni tiltása árnyaltabb, mint azt sokan gondolnák.

A bitcoin nem egyenlő a pénzzel Kínában

A cikkben a BAC tisztázta Kína álláspontját a kriptopénzekkel kapcsolatban és kiemelte azokat a tevékenységeket, melyeket tilt a kormány.

A BAC szerint Kína tiltja a tokeneladásokat és a kereskedelemi platformok tevékenységeit, mely során törvényes fizetőeszközzé váltanának virtuális valutákat és tokeneket.

Azonban a biztosság elmondta, hogy a törvény, amely betiltja a kriptopénzeket mint valuta, egyben elismeri őket, mint virtuális árucikk.

Továbbá a jelenlegi törvények nem elég konkrétak ahhoz, hogy a bitcoint virtuális tulajdonként lehessen szabályozni.

„A polgárjogi törvények nem terjednek ki a virtuális tulajdonok jelentéseire, csak arról írnak, hogy a törvénynek valamilyen formában elő kell írnia a virtuális tulajdonok védelmét. Mivel az ország jelenleg nem rendelkezik külön bitcointörvényekkel, így azt nem lehet virtuális tulajdonként értelmezni.”

 

„Röviden, az állam nem tiltja meg a bitcoinnal kapcsolatos tevékenységeket árucikk formájában, csupán, mint fizetőeszköz.”

Emellett, mivel a bitcoin nem egyenlő a pénzzel Kínában, és nem is használják legális fizetőeszköz vagy fiat valuta alternatívájaként, így nem lehet illegális tranzakciókhoz kötni.

„Csak azok a tiltott tranzakciók, ahol valutaként használják a bitcoint. Ha a bitcoint nem ilyen célra használják, azt nem tilthatja meg az állam. Ha például a Sencseni Döntőbizottság azt a döntést hozza egy ügyben, hogy a két félnek bitcoinban kell megegyeznie, akkor a bitcoint lehet általános tulajdonként használni, így a tranzakció nem szegi meg az ország törvényeit.

 

Kettős a bitcoin megítélése, de a blokklánc teljes gőzzel mehet

Kína a világ egyik legszigorúbb országa a kriptoszabályozás terén, miután 2017-ben betiltotta a helyi kriptotőzsdéket. A Binance – amely jelenleg a világ legnagyobb tőzsdéje, eredetileg Kínában indult, azonban a szabályozások miatt el kellett hagynia az országot.

Miközben Kína egyre szigorúbb a bitcoinnal szemben, a kriptopénzeket nem tiltotta be. 2019 novemberében a kínai hatóságok bejelentették, hogy a bitcoinbányászás nem kerül betiltásra az országban.

A kínai kormány ismert arról, hogy kiállnak a blokklánc mellett, de a bitcoin mellett már nem, miután Hszi Csin-ping, Kína elnöke 2019 végén elmondta, hogy előtérbe kell helyezni a blokkláncfejlesztéseket.

Az agresszív blokkláncfejlesztések, mint a Kínai Blokklánc Szolgáltatói Hálózat mellett a Kínai Központi Bank keményen dolgozik saját digitális valutáján.

2020 áprilisában Kína már sikeresen kipróbálta a projektet Szencsen, Csengtu, Szucsou, és Xiong’an városában.

Olvastad már? Letartóztatták a PlusToken csalás 27 fő végrehajtóját

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂