A nigériai tőzsdefelügyelet betiltaná a helyi valuta váltását a kriptotőzsdéken

-

A Nigériai Értékpapír- és Tőzsdebizottság, a SEC vezérigazgatója bejelentette, hogy a következő napokban tervezi a helyi valuta, a naira törlését a peer-to-peer (P2P) kriptokereskedési platformokról.

A naira törlésének célja az állítólagos árfolyammanipulációjának megszüntetése.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


P2P kriptotranzakciók tiltása

Emomotimi Agama, az SEC vezérigazgatója elmondása szerint a bizottság tervezi a helyi valuta, a naira betiltását az összes P2P kriptoplatformról, a spekulánsok árfolyammanipulációjának megfékezésére.

A vezérigazgató hozzátette, hogy ezt a döntést más intézkedésekkel együtt mihamarabb, már a következő napokban be fogják vezetni.

Agama, aki egy nigériai blokklánc-szövetség által szervezett virtuális találkozón tartott beszédet, elmondta, hogy az SEC célja nem a kriptoipar megszüntetése, hanem a biztonság és jogszabályi megfelelés biztosítása.

A naira letiltásának a terveit követően a hétvégi híradások figyelmeztették a felhasználókat a P2P kriptotranzakciók közelgő betiltására.

Nemzetbiztonsági kockázatnak próbálják beállítani a kriptopénzeket

A P2P tranzakciók tervezett betiltása a Nigériai Nemzeti Biztonsági Tanácsadó Hivatala azon döntését követte, hogy a kriptovaluta-kereskedést nemzetbiztonsági fenyegetésnek minősítette.

Ezt megelőzően a Nigériai Központi Bank három fintech céget utasított a P2P kriptotranzakciók lebonyolításának beszüntetésére, ami egyfajta figyelmeztetésnek számított, hogy mi várhat a helyi kriptoiparra.

A nigériai SEC új kripto-szabályozást vezet be

A május 7-i beszédében Agama, akit a nigériai kriptoipar résztvevői eleinte kedvezően fogadtak, azt sugallta, hogy az SEC nyitott a párbeszédre.

A helyi sajtóhírek szerint Agama többször is igyekezett megnyugtatni az iparági szereplőket, akiket a közelmúltbeli események érthető módon megdöbbentettek.

Ezek az események a Binance és más globális kriptotőzsdék elleni fellépéssel kezdődtek, most viszont Agama azt sugallta, hogy az SEC egyetlen célja a naira értékét manipuláló piaci szereplők kiszorítása.

„Ez az egyik dolog, amit meg kell tenni a piac megmentéséért. A naira törlése a P2P platformokról, hogy elkerüljük a jelenleg tapasztalható manipuláció mértékét. Szeretném a segítségüket kérni ennek kezelésében, ahogy a következő napokban bevezetjük az új szabályozásokat.”

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Közeledik az altcoin szezon, és híres szakértők adják le a tippeket

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kiterjedt FUD-dal néz szembe a Bitcoin a közösségi oldalakon

A Santiment Bitcoinra vonatkozó közösségi hangulatjelzője pirosan villog, mivel a vezető kriptovaluta árfolyama a 65.000 dolláros szint körül mozog. A Santiment kriptopénz-intelligencia platform adatai szerint a...

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!