A Netflix „Beef” című sorozata negatívan ábrázolja a kriptopiacot

-

Billy Markus, a népszerű mém kriptopénz, a DOGE alkotója nemrég megosztott egy képernyőképet a Netflix új, „Beef” című sorozatából a Twitter-fiókján.

A sorozat egy Paul Cho nevű karaktert mutat be, aki játékkal és kripto befektetéssel keres pénzt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Markus „rendes degen”-ként emlegette, ami egy olyan személyre utal, aki nagy kockázatú tevékenységeket vállal az ágazatban.

Egy Reddit felhasználó azonban aggodalmának adott hangot, hogy a sorozat eltúlozza a kriptó volatilitását, és rossz hírét keltheti a nézők szemében.

A Redditor rámutatott, hogy a sorozat azt ábrázolta, hogy a Bitcoin a 20.000 dolláros szintről órákon belül 90%-ot zuhant, ami irreális.

Azt javasolták, hogy ha a sorozat valóban a kripto szerencsejátékot akarta bemutatni, akkor inkább egy „s*tcoinon” vesztett pénzt kellett volna ábrázolniuk a szereplőt, mint a Bitcoinon, ami stabilabb és bevált.

Néhány Redditor egyetértett azzal az érzéssel, hogy a sorozat talán a kriptót akarta meghazudtolni, míg mások azzal érveltek, hogy az események eltúlzása jellemző a filmekre és a tévéműsorokra.

Végső soron a Reddit-felhasználó által felvetett aggodalom rávilágít a kripto pontos és felelős ábrázolásának szükségességére a populáris médiában.

A „Beef” című sorozat egy koreai rendező, Lee Sung Jin által forgatott sötét vígjáték-minisorozat, amelyben koreai származású amerikai színészek játszanak.

A sorozat koreai amerikaiak egy csoportjának életét követi nyomon, akik az amerikai húsfeldolgozó iparban próbálnak eligazodni.

A sorozat különböző témákat boncolgat, többek között a kapzsiságot, a becsvágyat és a kapitalizmus sötét oldalát.

A kriptopénzek iránti növekvő érdeklődés

A kriptokereskedéssel és befektetéssel foglalkozó szereplő bevonása a sorozatba a Bitcoin és a blokklánc technológia iránti növekvő érdeklődést tükrözi.

A piaci volatilitás azonban aggodalomra ad okot egyes befektetők körében, mivel az árak rövid időn belül drámaian ingadoznak.

A Reddit-felhasználó aggodalma a Bitcoin negatív ábrázolása miatt a sorozatban nem alaptalan, mivel a média ábrázolása befolyásolhatja a közvéleményt egy témáról.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a sorozat célja a szórakoztatás és a történetmesélés, nem pedig az, hogy a nézőket a kereskedés és a befektetés árnyoldalaira oktassa.

Mindazonáltal a médiumok számára alapvető fontosságú, hogy pontosan és felelősségteljesen mutassák be az olyan összetett témákat, mint a kriptovaluták.

zeta

Olvastad már? A Polygon zkEVM impozáns növekedést mutat, de hogy áll a MATIC?

Kiemelt kép: Focal Foto

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Ethereum Classic (ETC) technikai elemzés 10.02.

Prémium Ethereum Classic (ETC) Az Ethereum Classic (ETC) örömmel terjesztette ki a szeptemberi fellendülést októberre. Szeptember 26-tól +10%-kal emelkedett, és a szerkesztés idején 16,80 dolláron kereskedtek vele. A rally...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!