A népszerű sportblogger az első kisebb esés során bepánikolt és eladta a bitcoinját

-

Dave Portnoy, egy, a kriptoszférába frissen érkezett internetes megmondóember, a Barstool Sports alapítója, tőzsdei kereskedő erősen támogatóan nyilvánult meg a bitcoinról.
Persze csak addig, amíg ez nem került neki pénzbe. Az első komolyabb esésnél kiderült, hogy nem eléggé fegyelmezett a kriptózáshoz, komoly veszteséggel adta el a coinjait.

Egy augusztus 21-i videóban mondta el, hogy kiszáll a buliból. Azt is hozzátette, hogy nincs ideje arra, hogy komolyabban megismerje az eszközosztály működését.

„Hónapokig tartott, mire nagyjából képbe kerültem a bitcoinnal, erre most meg kinyír. Beszálltam, és vesztettem egy rakás pénzt, ezt hozta nekem a BTC.”

A LINK közösségét szintén csalóknak hívta, hiszen mint közösség, elsősorban csak a projektet akarják népszerűsíteni.
 

„Mindenki eladja. Én nem dumpolok, én pumpálni akarom, de minden esik. Nem kell ez nekem. Tudom, hogy hogyan működik a részvénypiac, ott vagyok otthon. Ebben a bitcoin piacban nem bízok. Lehet, hogy estére ki is szállok az egészből. Ha a kriptósok azt szeretnék, hogy maradjak, akkor imádkozzanak az emelkedésért, máskülönben lépek.”

Még aznap el is adta a bitcoinját, 25000 dolláros veszteséggel. Több ismert név is feltűnt ezután a környéken a kriptoszférából, hogy kommentben kérdőjelezze meg a tőzsdei hozzáértését egy esés utáni azonnali eladás miatt.
Portnoy az internet berkeiben nem csak sportrajongóként, hanem Davey Day Trader néven tapasztalt tőzsdei kereskedőként is ismert, mégis, már korábban kiderült, hogy hiányos ismeretei vannak a kriptoszféráról.

Nemrégiben a Gemini kriptotőzsde alapítói, a Winklevoss ikrek jártak nála vendégként a műsorában, hogy az iparágról beszélgessenek. Szóba került a LINK is, és az, hogy negyedmillió dollárral szállt be a kriptokereskedésbe.
Pár nappal később már a kriptovilág mélyén találta magát, és éppen a pump-and-dump sémákat próbálta baráti eseményként feltűntetni.
Augusztus 18-án egy közel százezer dolláros nyereség után már ő volt a bitcoin királya, és a következő hónapokban látta maga előtt a milliós profitokat.

Olvastad már? A Buffett-index szerint összeomlás vár a részvénypiacokra

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!