A National Australia Bank bekeményít a kriptotőzsdékkel szemben

-

A National Australia Bank (NAB) blokkolni fogja a „magas kockázatú” kriptotőzsdékre irányuló fizetéseket, hogy megvédje ügyfeleit.

A vezető ausztrál bank július 17-én egy sor új intézkedést jelentett be az ügyfelek átverésektől való védelme érdekében, az „egész bankra kiterjedő átverési stratégia” részeként.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A NAB nem pontosította, hogy ez az irányelv mely kriptoplatformokat érinti.

A közleményben ez állt:

Tágabb értelemben a kriptopénz átverések az egyik leggyorsabban növekvő biztonsági fenyegetés, az ausztrálok tavaly több mint 221 millió dollárt veszítettek miattuk.

Chris Sheehan, a NAB csoportos nyomozásokért és csalásokért felelős ügyvezetője elmondta:

Most is fellépünk, hogy blokkoljuk a nagy kockázatú kriptopénz-tőzsdékre irányuló egyes kifizetéseket a csalók megállítására tett további erőfeszítéseink keretében.

A bank 2023 márciusa és júliusa között összesen 183,8 millió dollárnyi kifizetést tartott vissza – áll a közleményben.

A bank nem pontosította, hogy ezek közül a figyelmeztetések közül mennyi kapcsolódott a kriptoval kapcsolatos átverésekhez.

A NAB számos más ausztrál bankot követ, amelyek az elmúlt hónapokban óvatos megközelítést alkalmaztak a kriptopénzekkel kapcsolatban.

A Westpac Banking Corp., a Commonwealth Bank of Australia és az Australia & New Zealand Banking Group Ltd. a közelmúltban kezdte el korlátozni a kriptotőzsdékhez való hozzáférést.

A kripto átverések 148,3 millió dollárba kerültek az ausztráloknak 2022-ben.

Az Ausztrál Verseny- és Fogyasztóvédelmi Bizottság (ACCC), a fogyasztóvédelmi szabályozó hatóság áprilisban jelentést tett közzé.

A jelentés szerint az ausztrálok 148,3 millió dollárt veszítettek 2022-ben olyan befektetési csalások miatt, amelyekben kriptopénz volt a fizetési mód.

Ez a szám az országban 2022-re bejelentett 2,08 milliárd dollár értékű átverések 7,1%-át teszi ki.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az átlagos ausztrál áldozat 37.900 dollárt veszített, mivel tavaly 3910 kripto átverésről érkezett jelentés.

Az adatok azt mutatták, hogy a kripto csalók többnyire a közösségi médián és hálózati alkalmazásokon keresztül vették fel a kapcsolatot az áldozatokkal.

Catriona Lowe, az ACCC elnökhelyettese így nyilatkozott:

„Aggasztó új taktikákat láttunk megjelenni, amelyek hihetetlenül megnehezítik az átverések felderítését. Ide tartozik minden, a hivatalos telefonszámoknak, e-mail címeknek és törvényes szervezetek weboldalainak megszemélyesítésétől kezdve az olyan átverő szövegekig, amelyek ugyanabban a beszélgetésfolyamban jelennek meg, mint a valódi üzenetek”.

Olvastad már? 6.6 milliárd dollár értekű Ethereum elégett a londoni hard fork óta

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!