A MicroStrategy részvényeit követő ETF indulhat hamarosan

-

A legnagyobb vállalati bitcoin-tulajdonos, a MicroStrategy részvényeit követné a YieldMax cég legújabb tőzsdei terméke.

A tulajdonosok számára havi osztalékfizetést terveznek, mégpedig tőzsdei opciós kereskedésből szerzett jövedelem segítségével.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Indulási dátumként 2024 lett kitűzve, ez derül ki a tőzsdefelügyelethez beadott kérvényből, amellyel a YieldMax létrehozná az Option Income Strategy ETF néven futó terméket.

Amennyiben a hivatal zöld utat ad, akkor az ETF az MSTY ticker alatt lesz listázva.

A dokumentumok alapján annyit lehet, tudni, hogy a YieldMax egy speciális opciós stratégiát használ, a vételi és az eladási opciók kereskedésével, így generálna bevételt, amelyet aztán a részvényeseknek osztalékként kifizetne.

Ez a gyakorlatba azt jelenti, hogy a YieldMax nem fog valódi MicroStrategy részvényeket birtokolni, hanem az MSTR derivatívák kereskedéséből fog bevételhez jutni.

Hogy minimalizálhassák az esetleges veszteségeket, a vételi opciók esetén havi 15%-os limitet alkalmaznak, e fölé a szint fölé nem mehetnek.

A YieldMax stratégiájának köszönhetően az ETF jövedelmezősége nincs közvetlen összefüggésben a MicroStrategy részvényeinek a teljesítményével, hiszen az opciós kereskedés során a befektetők emelkedés illetve esés esetén is tudnak profitot elérni.

A közösségi médiában természetesen azonnal megindult a beszélgetés a kezdeményezésről, és a leggyakoribb kérdés az, hogy miért bajlódna bárki egy ilyen ETF-fel, ha megveheti az MSTR részvényeket, vagy azok opcióit is.

Az ilyen típusú ETF-ek viszont arra vannak kitalálva, hogy a befektetők a volatilisebb időszakokban is a piaci hozamnál nagyobb mértékű profitot érjenek el.

Mivel a kockázatkezelés miatt a lehetséges nyereség mértéke is limitálva van, ezért potenciálisan nagy nyereséget ehet elérni rajtuk, viszonylag kisebb értékű kockázat mellett.

A YieldMax 18 hasonló ETF-et kínál a főbb technológiai cégek esetén, többek között Tesla, Apple, vagy Nvidia ETF-et.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A MicroStrategy részvényesei az idei évben szép profitnak örülhetnek, január elseje óta 290%-ot emelkedtek a cég papírjai.

MicroStrategy
Forrás: TradingView

November végén a cég vezetője, Michael Saylor bejelentette, hogy újabb 16 ezer bitcoint vásároltak, 593 millió dollárért.

Így ezzel a legutóbbi beszerzéssel a MicroStrategy már több, mint 174 ezer bitcoint birtokol, amelynek a jelenlegi értéke 7,6 milliárd dollár körül mozog.

Olvastad már? Az FTT remek formája elég lesz a 20 dollárhoz?

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Tovább gyorsul a kriptoeszközök adoptációja

Richard Teng, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance vezérigazgatója szerint a digitális pénzügyi eszközök és a Web3 által generált változás csak az internet, a telefonok...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!