A Manta Network pénzmosási vádakkal néz szembe, miután felépült a DDoS támadásból

-

A Zero-knowledge L2 blokkláncot, a Manta Network-öt pénzmosással vádolták meg Dél-Koreában, nem sokkal azután, hogy a blokkláncot DDoS-támadás érte.

Egy január 18-án közzétett X bejegyzésben @Definalist felhasználó megjegyezte, hogy 2 millió MANTA tokent utaltak át a Manta koreai üzletfejlesztési képviselőjének személyes pénztárcájára.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A tranzakció nem sokkal azután történt, hogy a MANTA-t a Binance kriptotőzsdén listázták.

Ezt követően 2 millió MANTA tokent helyeztek el egy Bithumb tárcában, ami a tőzsde teljes forgalmi volumenének több mint 75%-át jelentette akkoriban.

A bevezetést követő 5 percen belül a MANTA árfolyama a Bithumb-on rendkívüli emelkedésnek volt tanúja, elérve a 230 dollárt, ami a 2,26 dolláros kezdeti árhoz képest több mint százszoros, figyelemre méltó növekedést jelentett.

A BD a jelentések szerint mind a 2 millió MANTA tokent a tőzsdei ár 50 és 100-szorosának megfelelő prémiummal értékesítette. Az eladásból származó, összesen 5,16 millió dolláros bevételt ezután 2094,7 Ethereumra váltották át.

Végül az ETH tokeneket az Etherscan szerint a BD személyes pénztárcájába utalták át.

A vádakkal kapcsolatban a Manta Network közleményt adott ki, amelyben megjegyezte, hogy a tranzakciót a működési stratégia részeként hajtották végre.

A közösségi pénzek elosztása a koreai BD-nek összhangban volt a token gazdasági modelljükkel, magyarázta a Manta, hozzátéve, hogy a lépés végső célja az volt, hogy segítsenek létrehozni egy fiókot Dél-Koreában.

A Manta elleni DDoS-támadás megoldódott, a társalapító szerint

A Layer-2 blokkláncot DDoS-támadás is érte nem sokkal azután, hogy sikeresen jegyezték a Manta tokenjét több tőzsdén, köztük a Binance, a KuCoin és a Bithumb tőzsdéken.

Kenny Li, a Manta Network társalapítója megjegyezte, hogy a blokkláncot széles körű DDoS-támadás érte, amely abból állt, hogy a blokklánc csomópontjai több mint 135 millió távoli procedure call (RPC) kérést tapasztaltak.

Egy január 18-án megosztott frissítésben Li megemlítette, hogy a Manta hálózati hozzáférése helyreállt.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A jelentések szerint a blokklánc biztonságosan működik, a kínálat a szokásos módon folyik, a pénzeszközök biztonságban vannak, és az alkalmazások és a blokklánc közötti kommunikáció helyreállt.

A cikk írásakor a MANTA token jelenleg 2,24 dolláron jegyzik, a CoinMarketCap szerint 545,76 millió dolláros piaci kapitalizációval.

manta network
Forrás: coinmarketcap.com

Olvastad már? Hogyan néz szembe az XRP egy 38%-os korrekcióval?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Mik azok az oszcillátorok a technikai elemzésekben?

A bitcoin kereskedésben a technikai elemzés fontos szerepet játszik, és az oszcillátorok kulcsfontosságú eszközök ebben a folyamatban.  Az évtizedek során kifejlesztett oszcillátorok segítenek az ármozgások és...

A legnagyobb növekedési potenciállal rendelkező kriptovaluták 2024-ben

Vendégbejegyzés Bármikor kezdődhet egy új bikafutás. A kriptopiac jelenleg nyugodt, sok altcoin még mindig a mélyponton van, és potenciálisan robbanásszerű növekedésre van kilátásban. A befektetők lelkesen figyelik...

A Bitcoin 100.000 dollárig: A mélypont és a robbanásszerű mozgások elemzése

A Bitcoin gyorsan 10%-ot esett, ami széleskörű félelmet okozott. A befektetők közül sokan súlyosan érintettek, számos befektető jelentős veszteségekkel és likvidálással néz szembe. Anthony Pompliano...

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!