A KuCoin piaci részesedése 50%-kal csökken

-

A KuCoin kriptotőzsde jelentős eszközcsökkenést tapasztal az Igazságügyi Minisztérium jogi lépései után.

A KuCoin kriptotőzsde a Kaiko, egy blokklánc-kutató és elemző cég szerint az elmúlt hetekben a felére csökkent a napi kereskedési volumen piaci részesedése.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A csökkenés napokkal azután következett be, hogy az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma (DOJ) és a Commodity Futures Trading Commission (CFTC) vádat emelt a vállalat ellen.

A KuCoin napi kereskedési volumene csökken

A vádemelés bejelentését követően megugrott a felhasználók száma, akik ki akarták venni a pénzüket a platformról, ami a kivonási folyamat lelassulásához vezetett.

A KuCoin válaszul 8,95 millió dolláros airdrop programot indított a helyzet kezelésére. Ennek ellenére ezen erőfeszítések ellenére a tőzsde piaci részesedése több mint felére csökkent, 6,5%-ról 3%-ra esett vissza a Kaiko adatai szerint.

A díjak előtt a KuCoin napi kereskedési volumene 2 milliárd dollár volt. A díjak azonban a napi forgalom mintegy 75%-os csökkenését eredményezték, 520 millió dollárra.

Ezenkívül a KuCoin-felhasználók Bitcoin-állománya márciusban 25,4%-kal 12 114 BTC-re, míg az Ethereum-egyenlegek 22%-kal, mintegy 112 000 ETH-ra csökkentek.

A felhasználók által tartott Tether szintén körülbelül 22%-kal, 693 millió USDT-re csökkent.

A DeFiLlama adatai megerősítik ezt a tendenciát: csak a múlt héten több mint 843 millió dollár értékben vontak ki digitális eszközöket a platformról.

A on-chain adatok azt mutatják, hogy a KuCoin felhasználók a rivális kriptotőzsdékre, például a Coinbase-re, a Binance-re és az OKX-re, valamint a saját pénztárcáikra utaltak át pénzeszközöket.

A kiáramlások egy része a tőzsdéről távozó Market Makernek is tulajdonítható.

E csökkenések és kiáramlások ellenére a KuCoin proof-of-reserves tanúsítványa bizonyítja, hogy a cég teljes mértékben fedezett eszközökkel rendelkezik a rendszerén belül.

A jelentés szerint a tokenek fedezettsége 109% és 115% között mozgott.

A DOJ és a CTFC KuCoin vádjai

A múlt héten az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma vádat emelt a KuCoin és két alapítója, Chun Gan és Ke Tang ellen a pénzmosás elleni törvények megsértése miatt.

A DOJ szerint a tőzsde több mint 9 milliárd dollár értékű pénzmosást segített elő, és szándékosan kijátszotta az amerikai pénzmosás elleni (AML) és a know-your-customer (KYC) szabályozást azzal, hogy hamisan állította, hogy nincsenek amerikai ügyfelei.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!


A DOJ által idézett egyetlen esetben 2022 augusztusa és 2023 novembere között 197 KuCoin betéti címre mintegy 3,2 millió dollár értékű kriptopénz érkezett a Tornado Cash virtuális fizetőeszköz-keverő cégtől. Nevezetesen, az amerikai pénzügyminisztérium szankcionálta a Tornado Cash-t.

Az igazságügyi minisztérium vádjai mellett az árutőzsdei határidős ügyletek kereskedelmével foglalkozó bizottság (CFTC) párhuzamosan polgári pert indított a KuCoin ellen.

A CFTC azzal vádolta a KuCoin-t, hogy jogellenesen működtetett egy digitális eszközökre vonatkozó derivatív tőzsdét.

A jogi eljárás részeként a CFTC kártérítést, végleges kereskedési és regisztrációs tilalmat, polgári jogi pénzbüntetést, valamint a tőzsde jövőbeli jogsértéseitől való végleges eltiltást kér.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A kereskedő azt mondja, hogy ez az altcoin az egyik „nagy favoritja”

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A szakértők szerint a legjobb altcoinok készen állnak a rövid távú nyereségre

Vendégbejegyzés A kriptopiac a fellendülés erős jeleit mutatja, felkeltve a tapasztalt befektetők és az újonnan érkezők figyelmét egyaránt. A bikás tendenciával a láthatáron a reflektorfény a kiválasztott...

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!