A kriptoipar nincs lenyűgözve Biden új adótervezete által

-

Augusztus 25-én az IRS új szabályok bevezetésére tett javaslatot, amelyek megváltoztatnák a kriptováltók és a kereskedők működését.

A platformoknak ez alapján új típusú jelentési kötelezettségeik is lennének, amelyekkel leegyszerűsödne az adózási adminisztráció, és csökkenteni lehetne az adócsalások számát.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az iparági szakértők szerint ez viszont felesleges többlet terhet ró a cégekre, és még inkább arra ösztönzi azokat, hogy ne az USA területén építsék fel a vállalkozásaikat.

A tervezet alapján a kriptoeszközökre vonatkozó jelentési kötelezettségek teljes mértékben megegyeznének a hagyományos pénzeszközökre vonatkozó elvárásokkal, ez viszont olyan mértékű szigorítás lenne, amely újabb kivándorlási hullámot eredményezhetne az iparági vállalkozások körében az USA-ból.

Ryan Selkis, a Messari ügyvezetője szerint ha Biden újból elnök lesz, ezekkel a szabályokkal az amerikai kriptoipar semmiféle növekedést sem fog produkálni.

Hasonló nézeteket vall a CoinFund alapítója, Chris Perkins is, aki elmondta, számos ország már most az USA előtt jár, és ezek a szabályok csak felgyorsítják z innováció kivonulását az USA-ból.

A legtöbben úgy vélik, szigorú tiltás és túlszabályozás helyett az iparágnak egyszerű, használható törvényekre van szüksége, amelyek biztonságossá teszik a vállalkozást és az innovációt a területen.

Sokan szkeptikusan, hogy a Demokrata vagy a Republikánus párt egyike sem fogja igazából felkarolni a kriptoipart, és egyik sem akar majd ténylegesen előremutató törvényeket hozni.

„Szerintem egyik párt sem hoz semmi jót a kriptoiparnak. Az biztos, hogy a mostani kormány sokkal rosszabb, mint az előzőek. Az USA adótörvényei alapján, a nyilvános hálózatokon esélytelen a privát tranzakciók engedélyezése, ha nincs megfelelő felügyelet az adózás és a gazdasági szankciók miatt.”

A Blockchain Association ügyvezetője, Kristin Smith ismét megemlítette, hogy külön kellene kezelni a digitális eszközöket a hagyományos pénzügyi eszközöktől.

Ez alapján viszont úgy véli, nem szabad ugyanazokat a szabályokat alkalmazni a két eszközosztályra, hiszen a kriptoipari vállalkozásoknak speciális, általuk is követhető szabályokra lenne szüksége.

Biden már korábban is nekiment a kriptoiparnak, akkor a bányászokat akarta rosszabb helyzetbe hozni, egy különadó bevezetésével.

Az akkori tervezet alapján a felhasznált áram árára 30%-os adót számítottak volna fel.

Az iparág szereplői értelemszerűen aggodalmukat fejezték ki, hogy a kormány mennyire is akarja támogatni a vállalkozásokat, ha ennyire ellehetetleníti az innovációt.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Pár hete a Grayscale ügyvezetője, Michael Sonnenshein fogalmazott úgy, hogy a SEC folyamatosan támadja majd a kriptoipari vállalkozásokat, ezzel viszont elüldözi a cégeket.

Sonnenshein szerint, ha a vállalatoknak minden apróság miatt a bíróságra kell járni, akkor az ország egyértelműen büntetni akarja a fejlődést.

A Ripple vezetője, Brad Garlinghouse is hasonlóan vélekedik, és elmondta, az iparág már megkezdte a lassú eltávolodást az USA-tól, mivel túlságosan lassú és ellenséges a szabályzás, összehasonlítva az olyan országokkal, mint Ausztrália Szingapúr, vagy éppen az Egyesült Királyság.


Olvastad már? A Stakerek az áringadozások ellenére továbbra is bíznak az ETH-ban

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ethereum és a Solana növekedése az ETF-ek miatt várható: Tökéletes időzítés az MTAUR előértékesítéshez

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán figyelemre méltó fejlemények figyelhetők meg, az Ethereum (ETH) és a Solana (SOL) jelentős növekedés előtt áll, elsősorban az ETF-ek közelgő jóváhagyása miatt. A...

200 dolláros havi stratégia, hogy 2024-ben vagyonra tegyen szert a kriptobizniszben

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg nyugodt, sokan egy közelgő bikafutást várnak. Az altcoinok különösen mélyponton vannak, és felkészültek a jelentős emelkedésre. Ezen radar alatti lehetőségek gondos kiválasztásával egy...

Egyre kisebb az USDT részesedése a tőzsdéken

Az USDT piaci részesedése a központosított kriptotőzsdéken 2024-ben 82%-ról 74%-ra csökkent. Bár az elmúlt években számos nagy horderejű összeomlás és árfolyam-ingadozás történt, a stablecoinok iránt...

A Bitcoin visszaszerzi a 60.000 dolláros szintet: Itt egy lista fontosabb altcoinokról

A Bitcoin jelenleg 60.000 dolláron áll, és megpróbálja visszaszerezni a jelenlegi szintek feletti kritikus tartományi mélypontokat. Miközben vannak pozitív jelek, még mindig van mit tenni ahhoz,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!