A Közép-afrikai Köztársaság szerint a megértés a bitcoin sikerének a kulcsa

-

Az elmúlt néhány hétben a kriptopiac a mélybe zuhant. Míg más befektetők talán már lemondtak a BTC-ről, addig annak lelkes hívei továbbra is dicsérik az erényeit.
A kriptopénzpiac csökkenő tendenciája ellenére a leglelkesebb támogatói közül néhányan nem csüggedtek. Ide tartozik a Közép-afrikai Köztársaság (CAR) elnöke is, aki továbbra is bízik a bitcoinban BTC és a kriptóban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Egy június 14-én megosztott tweetben Faustin-Archange Touadéra elnök megerősítette országa döntését, hogy a bitcoint hivatalos fizetőeszközzé teszi.

„A Bitcoin megértése kulcsfontosságú ahhoz, hogy felismerjük a hosszú távú jólétet hozó erejét. A matematika nem veszi figyelembe az emberi érzelmeket. A jövő generációi éppen ezekre a pillanatokra fognak visszatekinteni, hogy [megünnepeljék] az erőnket és egységünket, hogy a nehéz időkben a helyes utat választottuk.”

Jelenleg a kriptoipar a történelem egyik leghosszabb és legmélyebb medvepiacával néz szembe. A BTC, a világ legnagyobb piaci kapitalizációjú digitális valutája közel 70%-kal csökkent a 2021 novemberében elért 68 789 dolláros történelmi csúcsához képest.
Az elnök által használt „nehéz idők” kifejezés a közelmúltbeli kriptopiaci visszaesésre utal, amely az összes digitális eszköznek ártott, és egyetlen hét alatt 370 milliárd dolláros teljes piaci kapitalizációs veszteséget eredményezett.


2022 áprilisának végén a közép-afrikai kormány elismerte a bitcoint hivatalos fizetőeszközként, miután elfogadta a digitális eszközöket az országban szabályozó törvényt.
Ezzel a lépéssel a közép-afrikai ország lett a második ország, amely hivatalos fizetőeszközként ismerte el a BTC-t, miután El Salvador 2021 szeptemberében megtette ezt.
A Világbank szerint a Közép-afrikai Köztársaság a világ egyik legszegényebb országa, GDP-je körülbelül 2,4 milliárd dollár.
Az országot évek óta politikai instabilitás és erőszak sújtja, amely megnehezíti a lakosok számára a banki szolgáltatásokhoz való hozzáférést, és sokakat arra késztet, hogy a kriptopénzhez forduljanak, mint az értéktárolás és a fizetés alternatív módjához.
A Közép-afrikai Köztársaság kormányának döntése, miszerint a bitcoint fizetőeszközzé teszi, sokféle reakciót váltott ki.
A Világbank például aggodalmát fejezte ki a lépéssel kapcsolatban, és kijelentette, hogy nem fogja támogatni az országban indított új „Sango” kriptoközpontot.

Olvastad már? Bitcoin, Ethereum technikai elemzés: történelmi kamatemelés a Fedtől

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért olyan megbízható a blokklánc technológia?

A blokklánc technológia az utóbbi években robbanásszerűen terjedt el, különösen a pénzügyi szektorban, ahol a technológia a Bitcoin és egyéb kriptovaluták mellett vált ismertté. A...

Solana (SOL) technikai elemzés 04.19.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) kétszámjegyű árfolyam-emelkedése az elmúlt 24 órában a Coinglass adatai szerint a Futures piacon néhány short pozíció felszámolását eredményezte. A SOL értéke a...

Arthur Hayes: A „kockázatos” stablecoin

Az Ethena mesterséges dollárja, az USDe az utóbbi időben robbanásszerű növekedést ért el, tekintettel az ellenállhatatlan hozamviszonyaira. Sőt, most már a stablecoinok között az első ötben...

A ChatGPT előrejelzi a főbb kriptók árait a BTC feleződése után

Vendégbejegyzés A közelmúltbeli felezési esemény egy sor árfolyammozgást indított el a jól ismert kriptovaluták esetében. Ahogy a piaci szereplők alkalmazkodnak ehhez az új fázishoz, a ChatGPT friss...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!