A koreai piac erős étvágyat mutat a Bitcoin iránt

-

A Bitcoin (BTC) kereslete a világ legnagyobb pénzügyi központjában, az Egyesült Államokban többszörösére nőtt, még akkor is, amikor az ország intézményi befektetői a spot tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) hype-jának köszönhetően elkezdtek fogadásokat kötni a coinra.

Több mint 6400 mérfölddel (kb. 10.300 km) arrébb, egy ázsiai országban is hasonlóan szomjaztak a Bitcoinra, csakhogy ezúttal a lakossági befektetők hajtották.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A koreai kereskedők fokozzák a Bitcoin iránti keresletet

A Bitcoin Korean Premium Index, a dél-koreai piac vásárlóerejének fontos barométere, decemberben drasztikusan megugrott.

A CryptoQuant elemzése szerint az index hasonló szinteket ért el, mint amikor a Bitcoin 2021 novemberében elérte a csúcspontját.

bitcoin

Forrás: CryptoQuant

A Korea Premium Index, népszerű nevén a Kimchi Premium, a koreai tőzsdei és más tőzsdék piaci ára közötti százalékos különbséget jelenti.

A beavatatlanok számára a koreai piacot az intézményi befektetőkkel szembeni szabályozás miatt főként lakossági befektetők alkotják.

Ez történelmi jelenség, és a kriptók iránti nagy keresletnek köszönhető az országban.

Amint az nyilvánvaló, az index pozitív volt, ami arra utal, hogy a lakossági befektetők hajlandóak voltak felárat fizetni a vásárlásért. Ráadásul az emelkedő tendencia azt jelezte, hogy egyre több kereskedő hajlandó volt magasabb áron Bitcoint vásárolni.

A koreai tőzsdéken megugrott a Bitcoin-kereskedelem

Az elmúlt 24 órában a BTC volt a harmadik legtöbbet kereskedett eszköz az Upbit-en, az ország legnagyobb tőzsdéjén a CoinGecko szerint.

Sőt, a BTC/KRW pár a tőzsde teljes kereskedési volumenének több mint 7%-át tette ki.

Másrészt, a pár a kelet-ázsiai ország másik nagy kriptokereskedési platformján, a Bithumb-on a teljes volumen 48%-át szerezte meg.


 

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az indikátor a Cryptoquant kutatója szerint kulcsfontosságú jelzéseket ad az árfolyamcsúcsokra vonatkozóan. Ezt annak tulajdonították, hogy a koreaiak készpénzhez jutnak, hogy coinokat vásároljanak a tőzsdéken, valamint a FOMO hype-nak.

Bár a jelenlegi szint hasonló volt a Bitcoin csúcsához, még nem derült ki, hogy korrekció következik-e, vagy a Bitcoin tovább repül felfelé.

A cikk írásakor a BTC a CoinMarketCap szerint 42.000 dollár környékén mozgott, az elmúlt 24 órában 1,33%-os veszteséggel.

Olvastad már? Az Uniswap (UNI) a kitörés küszöbén áll?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Egyre meghatározóbbak az intézményi befektetők a bitcoin piacán

Az intézményi befektetők kulcsfontosságú szerepet játszanak a bitcoin piacán. A Glassnode legújabb elemzése szerint a nagy szervezetek, mint az ETF-ek, bányászok, kormányok és tőzsdék, összesen...

13 éve nem volt ilyen alacsony a bitcoin velocityje, de mit jelent mindez?

A bitcoin forgalma 13 éve a legalacsonyabb szintre esett, ami arra utal, hogy ma már inkább „digitális aranynak” tekintik, mint elektronikus készpénznek. Az aktuális on-chain adatok...

A kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált, megjósolja a következő 1000-szeres befutót

Vendégbejegyzés Egy ismert kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált a 2021-es bikapiacokon történő előértékesítő befektetéseiből, hatalmas FOMO-t és aranylázra készteti a bálnák és az...

Dogecoin (DOGE) árfolyam elemzés 06.14.

Prémium Dogecoin (DOGE) A bikák és a medvék gyakori időközönként megmutatják dominanciájukat, és ennek eredményeként a legtöbb token értéke egy előre meghatározott tartományon belül mozog. Mindeközben némi pozitív...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!