A legutóbbi árvizek a kínai Szecsuán tartományban hatalmas károkat okoztak a kriptovaluta-bányászatban.

A hírt június 30-án a Golden Finance, egy helyi információs platform tette közzé, akik legfőképp blokklánccal és kriptovalutákkal kapcsolatos hírekkel foglalkoznak.

A hivatalos angol nyelvű közleményt a Kínai Hírszolgálat (CNS) adta ki, melyben beszámolnak arról, hogy Kína szecsuáni, illetve további négy tartományában a június 27-én és 28-án történt erős esőzések árvizeket okoztak

A Golden Finance azt állítja, hogy a Szecsuán tartományban zajló kriptovaluta-bányászat súlyosan érintett, ami lényegében azt jelenti, hogy bányászati eszközök „tízezreit” vesztették el. A honlap szerint a bányászok úgy látják, hogy a károkat „szinte lehetetlen” helyrehozni.

Azóta még mindig nem tisztázódott, hogy milyen kriptovalutákat bányásztak az eszközökön és hogy pontosan mennyi veszett oda az árvizekben.

Forrás jinse.com

A bányászat számítástechnikailag intenzív procedúra, ugyanis speciális eszközökre van szükség, hogy a pénzügyi tranzakciók feldolgozásra kerüljenek, valamint új érmék kerülhessenek be a kriptovaluta-rendszerbe. Egyes jelentések szerint egyedül a Bitcoin hálózata 2018 végére a világ energiafogyasztásának a 0,5%-át fogja majd kitenni.

A Bitcoinbányászat jelentős hányada Kínában történik – ez akár 70%-ot is jelenthet a Cointelegraph egy korábbi jelentése szerint. Különösen Szecsuán tartományban, amit korábban a „Bitcoinbányászat fővárosának” neveztek a bányászati műveletek magas száma miatt. Ennek oka a hideg klíma és az olcsó villamos energia lehet.

Számos hírportál, köztük a Golden Finance, a kínai árvizek után arra a következtetésre jutott, hogy a Bitcoin hálózatának hashrate-je (teljes számítási teljesítménye) csökkeni fog. Ennek ellenére a Blockchain.com weboldalon szereplő adatok mégis azt mutatják, hogy a hashrate a kérdéses időpontban – június 27-28 között – nőtt, ezzel jól látható, hogy az árvizek nem voltak jelentős hatással a hálózat egészére.

Forrás: jinse.com

 

 

Forrás: cointelegraph.com