A kriptobarát Törökország rendelkezik a legtöbb kriptobefektetővel Európában

-

Egy kutatás, amely 15 ország kriptobefektetéseit vizsgálta, megállapította, hogy Törökország a térség legnagyobb kriptobefektetője.

A népesség 20%-a rendelkezik bitcoinnal vagy valamilyen más kriptopénzzel.
Török hodlerek

Egy március 26. és április 6. között lefolytatott tanulmány, melyet a párizsi Ipsos statisztikai cég végzett a holland ING Group részére, megállapította, hogy Európában Törökország rendelkezik a legtöbb hodlerral.

 

Az Ipsos Törökországot, az Egyesült Államokat, Ausztráliát, az Egyesült Királyságot, Ausztriát, Belgiumot, Csehországot, Franciaországot, Németországot, Olaszországot, Luxemburgot, Hollandiát, Lengyelországot, Romániát és Spanyolországot vizsgálva megállapította, hogy Törökország lakosságának kiemelkedő hányada, pontosabban 18%-a valamilyen módon kriptobefektető.

Emellett egész Európa eltörpül, a maga 9%-ával. A kutatás azt is kiderítette, hogy az amerikaiak majdnem 8%-a, az ausztrálok pedig nagyjából 7%-a kriptobefektető.

A tanulmány szerint a törökök 53%-a hisz abban, hogy a jövőben a kriptopénzek a különböző fizetések intézményi csatornájává válnak majd, illetve, hogy az e-tranzakciók esetében is azokat fogják előnyben részesíteni.

További 51% szintén optimistán nyilatkozik a bitcoin és más kriptopénzek árfolyamával kapcsolatban az elkövetkező 12 hónapban. Végül 45%-uk mondja azt, hogy hamarosan kriptopénzbe fektet majd.

Ellenben, az eredményekből az is kiderült, hogy az európaiak nagyrésze ellenzi a kriptopénzeket: a népesség mindössze 35% biztos a virtuális valuták felemelkedésében, miközben 25%-uk mondja azt, hogy érdekelt a kriptobefektetésben.

Az ismertség Ausztriában a legnagyobb

A kriptopénzek ismerete terén Ausztria teljesít a legjobban: a lakosság 79%-a jól informált a digitális valutákkal kapcsolatban. Ausztráliában ez a szám 70%, Európában 66%, az Egyesült Államokban pedig 57%.

Figyelemre méltó, hogy szinte az összes megkérdezett egyetért abban, hogy a kriptopénzek sokkal volatilisabbak, mint a hagyományos befektetési portfóliók, vagyis a részvények és a kötvények.

A kutatásban résztvevők körülbelül 27%-a mondja azt, hogy befektetései megválasztásánál elsősorban a hozzáértő oldalak kriptopénz-befektetési tanácsait veszik figyelembe, 21%-uk hagyatkozik pénzügyi tanácsadókra, és mindössze 8%-uk támaszkodik a családjára vagy barátaira.

Az iszlám nemzetek összefognak

Sok vita folyt a körül, hogy a kriptopénz mint olyan megfelel-e az iszlám törvényeknek, figyelembe véve azt a tényt, hogy a legtöbb digitális valuta nem rendelkezik semmilyen támasszal, a volatilis eszközökbe történő befektetés pedig nem összeegyeztethető az iszlám hittel.

Érdekes azonban, hogy azóta sok muzulmánt elkapott a kriptoőrület, 2018 áprilisában egy jó hírű indonéziai mikrovállalkozás például közzétett egy jelentést, amelyben azt állítja, hogy a kriptopénz halal (azaz megfelel az iszlám törvényeknek), ezért a muszlimok számára szabad a „hodl”.

2018 februárjában a török hatóságok azt állítottak, hogy előkészülőben van egy államilag támogatott kriptopénz, a Turkcoin kibocsátása.

Május 22-én a BTCManager írta meg, hogy a londoni Shacklewell Lane mecset alamizsnaként és zakátként már bitcoint és ethert is elfogad.

A kriptopénzek végtelen pénzügyi felhasználási lehetőséggel rendelkeznek, és egyre nehezebbé válik nem tudomást venni róluk.

Kétségtelen, hogy az elkövetkező években a világ masszívan adoptálni fogja bitcoint és más kriptovalutákat.

Forrás: btcmanager.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A 99Bitcoins lehet a következő berobbanó BRC20 token?

A Bitcoin ezen a héten kifejezetten erős arcát mutatta, nemrég ugyanis visszaszerezte a 70.000 dolláros árfolyamot, miután 5 százalékot emelkedett. Eközben az újonnan előértékesített BRC20...

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

A CYBRO előértékesítése: A Dogecoin, Shiba Inu és Dogwifhat befektetői mellett, lovagolja meg a hype-ot, és szerezz profitot!

Vendégbejegyzés A kriptopiacon zajlik a legújabb előértékesítési lehetőség, látszólag olyan nagy nevek nyomdokaiba lépve, mint a Dogecoin és a Shiba Inu. Egy új játékos lép a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!