A kazah hatóságok megerősítik, hogy blokkolták a hozzáférést a Coinbase-hez

-

A hatóságok a 2023 februárjában életbe lépett digitális eszközökről szóló törvényre hivatkoztak, amely a beszámolók szerint tiltja a digitális valuták kibocsátását és kereskedelmét, valamint a kriptotőzsde működését állami engedély nélkül.

A kazahsztáni Kulturális és Információs Minisztérium hivatalosan megerősítette, hogy blokkolták a Coinbase weboldalát az országban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kazah hatóságok már legalább szeptember óta blokkolják a helyi IP-k hozzáférését a Coinbase-hez.

Egy helyi hírportál, a Kursiv november 7-i jelentése szerint a Coinbase weboldalához való hozzáférést a Kulturális és Információs Minisztérium rendelete alapján blokkolták.

A minisztérium képviselői újságíróknak elmagyarázták, hogy a kérés egy másik kormányzati szervtől, a Digitális Fejlesztési Minisztériumtól érkezett, amely a Coinbase-t a digitális eszközökről szóló törvény megsértésével vádolta.

A 2023 februárjában életbe lépett, a digitális eszközökről szóló törvény tiltja a digitális valuták kibocsátását és kereskedelmét, valamint a kriptotőzsde állami engedély nélküli működését.

A működéshez szükséges előzetes engedélyt a Kazahsztán speciális gazdasági övezetének, az Asztanai Nemzetközi Pénzügyi Központnak (AIFC) a hatósága adja meg.

Eddig a Binance, a Bybit, a CaspianEx, a Biteeu, az ATAIX, az Upbit és a Xignal&MT kapott engedélyt az AIFC pénzügyi szolgáltató hatóságától.

Az első jelentések a Coinbase weboldalának elérésével kapcsolatos problémákról szeptemberben jelentek meg, amikor a helyi Finance.kz média azt írta, hogy a „nagy kazah befektetési tűzfal” nemcsak a Coinbase, hanem a Kraken és más nagy nemzetközi kriptotőzsdék elérését is blokkolja.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Kazahsztán szigorúan szabályozza a kriptót, többek között a bányászati ágazat területén, amely az egyik legnagyobb a világon.

Októberben nyolc nagy kriptopénz-bányászati szolgáltató nyílt levelet írt alá Kassym-Jomart Tokajev elnöknek, amelyben azt állították, hogy a kriptobányászat „nagyon nyomasztó helyzetben” van a bányászok magas energiaárai miatt.

Olvastad már? Minden eddiginél több dollár van a kriptopiacon

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kamala Harris kriptopolitikai álláspontja

A sokat emlegetett Kamala Harris, Joe Biden preferált jelöltje továbbra is rejtélyes a kriptovalutával kapcsolatos álláspontját illetően. Washingtonban töltött ideje alatt nyilvánosan nem állt ki az...

A Bitcoin ára továbbra is szilárdan beágyazott a bika piacon, szemek a 74.000 dolláros szinten

A Bitcoin továbbra is erős bikás tendenciákat mutat a napi időkeretben, mégis az elemzők rövid távú figyelmeztető jeleket mutatnak, amelyek figyelmet érdemelnek. A Crypto World elemzője...

Az Ethereum ETF kedden indul – Melyik altcoin kerül a fedélzetre?

Vendégbejegyzés Az Ethereum (ETH) továbbra is meghatározó erő a kriptopénzek világában, mivel sokoldalú platformot kínál a decentralizált alkalmazások és okos szerződések számára. Kiemelkedik a blokklánc technológiában betöltött...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 07.22.

Prémium Ethereum (ETH) A kriptopénzek piaca az elmúlt 24 órában körülbelül 1%-os ugrást regisztrált. Ráadásul jelenleg több mint 2,47 billió dolláron áll, és az olyan top tokenek, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!