A kazah hatóságok megerősítik, hogy blokkolták a hozzáférést a Coinbase-hez

-

A hatóságok a 2023 februárjában életbe lépett digitális eszközökről szóló törvényre hivatkoztak, amely a beszámolók szerint tiltja a digitális valuták kibocsátását és kereskedelmét, valamint a kriptotőzsde működését állami engedély nélkül.

A kazahsztáni Kulturális és Információs Minisztérium hivatalosan megerősítette, hogy blokkolták a Coinbase weboldalát az országban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kazah hatóságok már legalább szeptember óta blokkolják a helyi IP-k hozzáférését a Coinbase-hez.

Egy helyi hírportál, a Kursiv november 7-i jelentése szerint a Coinbase weboldalához való hozzáférést a Kulturális és Információs Minisztérium rendelete alapján blokkolták.

A minisztérium képviselői újságíróknak elmagyarázták, hogy a kérés egy másik kormányzati szervtől, a Digitális Fejlesztési Minisztériumtól érkezett, amely a Coinbase-t a digitális eszközökről szóló törvény megsértésével vádolta.

A 2023 februárjában életbe lépett, a digitális eszközökről szóló törvény tiltja a digitális valuták kibocsátását és kereskedelmét, valamint a kriptotőzsde állami engedély nélküli működését.

A működéshez szükséges előzetes engedélyt a Kazahsztán speciális gazdasági övezetének, az Asztanai Nemzetközi Pénzügyi Központnak (AIFC) a hatósága adja meg.

Eddig a Binance, a Bybit, a CaspianEx, a Biteeu, az ATAIX, az Upbit és a Xignal&MT kapott engedélyt az AIFC pénzügyi szolgáltató hatóságától.

Az első jelentések a Coinbase weboldalának elérésével kapcsolatos problémákról szeptemberben jelentek meg, amikor a helyi Finance.kz média azt írta, hogy a „nagy kazah befektetési tűzfal” nemcsak a Coinbase, hanem a Kraken és más nagy nemzetközi kriptotőzsdék elérését is blokkolja.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Kazahsztán szigorúan szabályozza a kriptót, többek között a bányászati ágazat területén, amely az egyik legnagyobb a világon.

Októberben nyolc nagy kriptopénz-bányászati szolgáltató nyílt levelet írt alá Kassym-Jomart Tokajev elnöknek, amelyben azt állították, hogy a kriptobányászat „nagyon nyomasztó helyzetben” van a bányászok magas energiaárai miatt.

Olvastad már? Minden eddiginél több dollár van a kriptopiacon

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

3 kripto robbanni fog, miután az Ethereum ETF jóváhagyást kap – Dogecoin (DOGE), Cardano (ADA) és Solana (SOL)

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca, amely jelenleg 1,41 billió dollár kapitalizációval rendelkezik, egy egyedülálló fázist él át, amelyet az altcoinok visszaesése jellemez. Mindezek ellenére van remény egy esetleges...

Kiyosaki: most kell bitcoint venni, amíg nem késő!

Robert Kiyosaki ismételten az alternatív befektetési eszközöket szorgalmazza, beleértve az aranyat, az ezüstöt, és a Bitcoint, miközben óva int a hagyományos fiat pénzrendszertől. Kiyosaki, a...

Svédországban újabb bitcoin-bányát nyit a Hive

A Hive Digital Technologies, a kriptopénzbányászat területén működő vállalat, Svédországban bővíti globális jelenlétét. A cég nemrégiben bejelentette, hogy területi szerződést kötött a svédországi Bodenben található egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!