A SEC biztosa hangsúlyozza, hogy szükség van a kriptószabályozás tisztázására

-

A 2023 SEC Regulation Outside the United States konferencián elhangzott figyelemre méltó beszédében Mart Uyeda, az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) egyik biztosa hangsúlyozta az átláthatóság és az egyértelműség fontosságát a szabályozási végrehajtási intézkedésekben.

Beszélt arról, hogy a kriptopénzpiacra vonatkozóan végleges szabályokat vagy iránymutatást kell előterjeszteni, és nem szabad túlnyomórészt a végrehajtási intézkedésekre hagyatkozni.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az átláthatóság és a méltányosság az idők szavaival élve az idő követelménye

Uyeda hangsúlyozta, hogy a SEC óriási hatáskörrel rendelkezik a szövetségi értékpapír-törvények igazgatása és végrehajtása terén.

Uyeda azonban figyelmeztetett arra, hogy a könnyedséget, amellyel a SEC vizsgálatokat indíthat, még akkor is, ha nincsenek konkrét bizonyítékok, objektív és jól megfogalmazható normáknak kell kísérniük.

Uyeda foglalkozott a SEC kriptovalutákkal és digitális eszközökkel kapcsolatos megközelítésével.

Kiemelte, hogy továbbra is kihívást jelent annak meghatározása, hogy ezek az eszközök értékpapírnak minősülnek-e.

Uyeda hozzátette, hogy a végrehajtás által vezérelt jelenlegi stratégia valószínűleg elhúzódó jogi csatározásokhoz fog vezetni, mielőtt egyértelmű precedensek jönnének létre.

Azt javasolta, hogy a SEC-nek proaktívan hozzá kellett volna járulnia az e területre vonatkozó szabályozási iránymutatás megalkotásához, ahelyett, hogy az utólagos végrehajtási intézkedésekre támaszkodik.

A SEC és a kriptopiaci szabályozás

Uyeda felügyelő megjegyzései egy olyan időszakban hangzottak el, amikor a SEC szigorított a kriptoszektorban.

A SEC az elmúlt években rengeteg kripto céget és magánszemélyt perelt be, a Binance (BNB), a Ripple (XRP) és a Coinbase (COIN) ellen indított perek a legismertebbek közé tartoznak.

A kripto szabályozásának tisztázatlansága csak olaj volt a tűzre a SEC számára a perekben. A kriptóközösség általános konszenzusa a SEC-vel szemben azonban ezzel kapcsolatban nagyrészt kritikus volt.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Ripple vezetői nyilvánosan kihívták a SEC-t a per miatt. A Coinbase is kifogásolta a SEC válaszát a szabályalkotási kérelmére, mivel azt homályosnak és hiányosnak tartotta.

A Binance szintén kritikusan nyilatkozott a SEC-ről a perrel kapcsolatban.

A SEC és a Ripple november 9-én esedékes közös tájékoztatója és az azt követő konklúzió fordulópont lehet az Egyesült Államokban a kriptó és a szabályozás történetében.

Olvastad már? Hamis Ledger applikáció került fel a Microsoft App Store platformjára

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A PEPE-árfolyam veszélyben? Íme, mit tartogat a hét a mémcoin számára

Mindenkinek a kedvenc mémecoinja jelenleg egy kissé szorult helyzetben van. A PEPE, a Solana-alapú mémcoin, amely a múlt héten sokakat milliomossá tett, már körülbelül három...

A Bitcoin miért érheti el a 60.000 dollárt a 72.000 dolláros rally előtt?

A piaci elemzés kimutatta, hogy a Bitcoin (BTC) 67.740 dollárra való megugrása nem jelenti azt, hogy az árfolyam nem fog tovább zuhanni. Valójában van rá...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!