A JPMorgan szerint az Ethereum jól fog járni a jövőbeni kriptós szabályozással

-

A közelmúltban nagy port vert fel a kriptoiparban az úgynevezett Hinman-dokumentumok nyilvánosságra kerülése.

Ezek olyan belsős levelezéseket tartalmaznak, amelyekben a SEC tisztviselői vitatják meg a kriptoipart érintő kérdéseket.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A pénzintézet igazgatója, Nikolaos Panigirtzoglou úgy véli, a születőben lévő kriptós szabályozás valahogy úgy fog keresztülmenni az USA kongresszusán, hogy az Ethereumot nem fogják értékpapírnak minősíteni.

Panigirtzoglou, aki piaci elemzőként is aktív, az elhíresült 2018-as Hinman-beszédre is hivatkozott, elmondva, hogy a hivatal már akkor sem nagyon tudta eldönteni, hogy milyen irányba induljon el a kriptopiac esetén.

„2018-ban a SEC felső vezetése nem gondolta, hogy az Ethereum értékpapír lenne. Utasították Hinmant, hogy a beszédében úgy fogalmazzon, hogy ez a helyzet egyelőre letisztázatlan maradjon. Tudták, hogy ha akkor bármelyik irány mellett elkötelezik magukat, akkor a jövőben már nagyon nehéz lenne változtatni az álláspontjukon.”

Az Ethereum-dilemma

A JPMorgan igazgatója úgy gondolja, hogy Hinman nem véletlenül fogalmazott úgy, ahogyan.

Akkor azt mondta, hogy egy megfelelő mértékben decentralizált hálózaton működő token nem biztos, hogy befektetési szerződésként, azaz értékpapírként működik.

Ezzel a megfogalmazással a SEC megalapozta, hogy ne kelljen direktben lépnie az Ethereum ellen, viszont jó alapot adott ahhoz, hogy az összes versenytársát megtámadhassák.

Panigirtzoglou szerint ez alapján lehet, hogy az Ethereum ugyanabba a kategóriába kerül majd, mint a bitcoin, és a CFTC, a Határidős Árupiaci Bizottság fennhatósága alatt lesz, mint árucikk.

Az is lehetséges viszont, hogy egy teljesen új kategóriát kapnak majd ezek a decentralizált eszközök, amely az árucikkeknél szigorúbb, de az értékpapíroknál engedékenyebb szabályokat jelenthet.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az igazgató szerint függetlenül a végeredménytől, az már biztosra vehető, hogy a Hinman-dokumentumok napvilágra kerülése katalizátorként fog működni számos esetben, és nagyobb decentralizációt hoz majd a kriptopiacra.

Emellett a versenyt is felerősíti majd a nagy blokkláncok között, hogy amennyire lehet azok is el tudják kerülni, hogy értékpapírnak legyenek minősítve.

A Ripple ügyvezetője, Brad Garlinghouse nemrégiben kritizálta a SEC tevékenységét, mivel úgy véli, a hivatal belső levelezéséből kiderül, hogy a SEC fegyverként használja a tényt, hogy a szabályozás hiányos, és többek között a Ripple ellen is így indított jogi eljárást, regisztrálatlan értékpapír-eladás vádjával.


Olvastad már? Új rekordárat érhet el a Bitcoin idén

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!