A JPMorgan a Fed beszédeit elemzi, hogy kereskedési stratégiákat dolgozhasson ki

-

A JPMorgan bank a ChatGPT használatával próbálja megjósolni a piac alakulását, ehhez pedig a Federal Reserve bejelentéseit, beszédeit elemzik, ezekből próbálnak potenciális kereskedési szignálokat létrehozni.

A Bloomberg április 27-én jelentette, hogy a Wall Street híres bankja a mesterséges intelligenciát használja, hogy jobb kereskedési döntéseket hozhassanak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Fed monetáris döntései, az ezekből leszűrhető jelzéseket egy skálán rangsorolják, a könnyedtől a szigorúig, és ebből hozzák létre az úgynevezett Hawk-Dowe Score mérőszámot.

A „hawkish” pénzpolitika, mint kifejezés arra vonatkozik, hogy a vállalat továbbra is emeli a kamatokat, hogy kordában tarthassa az inflációt.

A „dovish” ennek pont az ellenkezője, ez a bővítést favorizáló politikákat jelenti, azaz a kamatcsökkenést, és a pénznyomtatást.

Az MI-eszköz használatával a bank elemzői segítséget kaphatnak, hogy könnyebben észrevegyék a pénzpolitikában bekövetkező változásokat, és jobb kereskedési tanácsot nyújthassanak a bank számára.

A bank közgazdásza, Joseph Lupton úgy nyilatkozott, hogy az előzetes eredmények kifejezetten tetszetősek.

Az elemzőeszköz arra is alkalmas, hogy előre jelezze a pénzpolitikában bekövetkező változásokat.

A JPMorgan 25 évre visszamenőleg tudja elemezni a Fed nyilatkozatait, beszámolóit, és ez alapján arra jutottak, hogy az általános hangulat mindig is ingadozott valamennyire, de az utóbbi időben egyértelműen a hawkish pontszámok irányába mozdult el.

JPMorgan
Forrás: Bloomberg

A Bloomberg ráadásul úgy fogalmazott, hogy a következő hétre is kamatemelés várható, egy negyed-százalékos emelés után így az alapkamat elérheti az 5,25%-os mértéket.

A Hawk-Dove Score esetében 10 pont emelkedés azt sugallja, hogy 10%-os eséllyel kamatemelés jöhet, mégpedig a következő Fed-ülés alkalmával.

Ha 10 ponttal csökken ez a szám, akkor értelemszerűen az 10%-kal kisebb esélyt jelent.

A JPMorgan úgy nyilatkozott, hogy szervezeti szinten támogatják az MI használatát, az egyes alkalmazottaik számára viszont ez tilos.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Februárban hivatalosan is tiltólistára tették a ChatGPT alkalmazást a dolgozóik számára. Egyelőre nem tudni semmilyen konkrét incidensről, amely ehhez a döntéshez vezethetett, de több hasonló vállalat is ilyen intézkedéseket hozott.

A bank mindenesetre optimista, a negyedéves, részvényeseknek szóló hírlevelében az ügyvezető, Jamie Dimon elmondta, közel 300 különböző felhasználási területet tudnak elképzelni a bankon belül a mesterséges intelligenciának.

zeta

Olvastad már? Nagy játék érkezik a Cardano-hoz

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Stellar (XLM) technikai elemzés 10.02.

Prémium Stellar (XLM) A Stellar (XLM) a szeptemberi veszteségek miatt a szerkesztési időben még mindig elnyomták a Stellar árfolyamát. Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) az írás időpontjában...

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!