A Huobi Global visszaszerezte az ellopott 8 millió dollár értékü ETH-t

-

A Huobi Global kriptopénz tőzsde sikeresen visszaszerezte a 8 millió dollár értékű lopott Ethereum-ot (ETH).

A visszaszerzés a hackerrel folytatott tárgyalásokat követően történt, aki végül beleegyezett az ellopott pénzösszegek visszaszolgáltatásába.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Justin Sun, a Huobi Global befektetőtársa és a HTX tanácsadója a Twitteren jelentette be a hírt, és elégedettségét fejezte ki, hogy a hacker „helyes döntést” hozott azzal, hogy elfogadta a Huobi ajánlatát.

A megállapodás részeként a hacker 250 ETH „fehér kalapos bónuszt” kapott a pénzeszközök visszaszolgáltatásáért, ami kiemeli a Huobi elkötelezettségét a felhasználói eszközök biztonsága iránt.

Az incidens eredetileg szeptember 25-én került nyilvánosságra, amikor a Huobi jelentette, hogy az egyik meleg pénztárcáját feltörték, aminek következtében 5000 ETH-t loptak el.

A jogsértés ellenére a Huobi biztosította ügyfeleit, hogy az ellopott összeg viszonylag kicsi volt a teljes vagyonához képest, amelynek értéke 3 milliárd dollár.

Proaktív lépésként a Huobi „fehér kalapos jutalmat” ajánlott fel az ellopott ETH 5%-ának megfelelő összegben, hogy a hackert az alapok visszaszolgáltatására ösztönözze, azzal a figyelmeztetéssel, hogy a bűnüldöző szervek bevonására kerül sor, ha az ajánlatot egy héten belül nem fogadják el.

Lopott pénzeszközök visszaszerzése nagy kockázatú, bizonytalan ügyletek

Ez a visszaszerzés rávilágít a kriptopénz-iparban egyre növekvő irányzatra, ahol a cégek gyakran a hackerekkel tárgyalnak az ellopott pénzeszközök visszaszerzése érdekében, ahelyett, hogy kizárólag a bűnüldözésre hagyatkoznának.

Sok esetben olyan megállapodások születnek, amelyekben a pénzösszegek jelentős részét visszaadják, és a megoldás részeként fejpénzt fizetnek a hackernek.

A kriptopénz-tőzsdék gyakori célpontjai a hackerek támadásainak, de a célba vett tőzsdék típusai eltérőek.

Az Immunefi 2023. júliusi jelentése szerint az év második negyedévében 63%-kal nőtt a blokklánc-hackek száma az előző év azonos időszakához képest.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A DeFi platformok voltak az elsődleges célpontok, 79 incidenst tapasztaltak, amelyek 228 millió dolláros veszteséget okoztak.

Ezzel szemben az olyan központosított tőzsdék (CEX), mint a Huobi Global, ugyanebben az időszakban mindössze két incidens során 37 millió dolláros veszteséget könyvelhettek el.

Olvastad már? Elon Musk támogatja a Dogecoin alkotójának tézisét

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!