A Hodlnaut hitelezői a cég felszámolása mellett döntenének

-

A szingapúri illetőségű Hodlnaut tavaly augusztusban függesztette fel a kiutalásokat a platformjáról, és azóta a bírósági felszámoló bizottság irányítása alatt van.

Aaron Loh Cheng Lee, az ügyben eljáró megbízott úgy nyilatkozott, hogy nincs kilátás friss befektetői tőke bevonására.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A legújabb körlevélben azt is elmondta, hogy a hitelezők nagyjából 55,38%-a, akik összesített kárigénye eléri a 170,5 millió dollárt, a felszámolást tartja jobb megoldásnak, szemben az újrastruktúrálással.

„Nem tudunk tőkeinjekcióra számítani, hiszen nincsen megfelelő befektetői igény a vállalat eszközállományára.”

A felhasználóknak mindössze a 2,42%-a támogatta az újrastruktúrálást, és szinte mindegyikük valamilyen vezetői pozíciót tölt be a Hodlnaut szervezetében.

A különösen nagy hitelezők szintén a felszámolást támogatják.

A Hodlnaut befektetői között megtaláljuk a Samtrade Custodian és a S.A.M. Fintech vállalatot is, de a kriptoipar egy másik ismert szereplője, az Algorand Foundation szintén a listán van.

Ők nagyjából 35 millió dollárnyi kitettséggel rendelkeznek a Hodlnautban.

A szingapúri bíróság utasította a Hodlnaut ügyében eljáró biztost, hogy hivatalosan is kezdjék meg a felszámolást.

A Holdnaut pénzügyi problémákkal szembesült tavaly nyáron, és augusztus 8.-án felfüggesztették a platformról való kiutalásokat.

A rákövetkező héten bírósági felügyelet alá helyeztette magát, amely a szingapúri törvények értelmében időlegesen védelmet nyújt a jogi kárigények benyújtása ellen.

A cég úgy nyilatkozott, hogy mindenképpen el akarják kerülni, hogy rákényszerüljenek a kriptopénzeik nyomott, medvepiaci árakon történő értékesítésére, mivel így nagy kárt szenvednének a felhasználóik.

A Hodlnaut rendőrségi vizsgálat tárgya is volt, mivel egyes információk szerint nagy kitettséggel rendelkeztek a tavaly bedőlt Terra ökoszisztémában, egészen pontosan a TerraUSD stablecoinban.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A lánc adatai arra utalnak, hogy a cég körülbelül 150 millió dollárnyi tokent birtokolt, ezek a tokenek pedig mára már semmit sem érnek.

A cég vezetőségi tagjai pedig a jelentések szerint több ezernyi vállalati dokumentumot semmisítettek meg, hogy el tudják titkolni a veszteségeket.

A felszámolás kérdése, a cég teljes megszüntetése pedig idén januárban merült fel.

zeta

Olvastad már? Az FTX megállapodott és eladja a LedgerX-t

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!