A Grayscale kifogyott az eladó bitcoinból, fellélegezhet a piac?

-

A Grayscale Investments GBTC alapja az első pozitív beáramlási napját könyvelte el, miután a Bitcoin ETF-ek bevezetése óta több mint 17,5 milliárd dollárnyi kriptopénzt dobtak a piacra.

Ez közel négy hónapnyi folyamatos eladás után következett be, miután idén januárban Bitcoin tőzsdei alappá (ETF) alakították át.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Kifogytak az eladható Bitcoinból, innentől már csak vásárolni fognak?

Május 3-án a Grayscale GBTC 63 millió dollár tőkebevonást könyvelt el, miután a Farside előzetes adatai szerint körülbelül 17,5 milliárd dollár értékben adott el bitcoint a január 11-én történt indulása óta.

A többi alap közül a Franklin Templeton Bitcoin ETF-je (EZBC) ezen a napon a valaha volt legmagasabb beáramlását érte el, 60,9 millió dollárral.

Eközben a Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) 102,6 millió dollárral vezette a napi tőkebevonást, a Bitwise Bitcoin Fund (BITB) 33,5 millió dollárral, az Invesco Galaxy Bitcoin ETF (BTCO) pedig 33,2 millió dollárral követte őket.

Grayscale
Forrás: Farside

Kevesebb az eladó, felfelé indulhat az ár

A kripto-közösségben persze megindult a spekuláció arról, hogy az események fordulata hogyan befolyásolhatja a Bitcoin árát.

A DivXman néven ismert kriptokereskedő a követőinek elmondta, hogy a GBTC volt a fő forrása az eladási nyomásnak az összes spot Bitcoin ETF-ben, de elérkezett a fordulat.

„Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy jelentősen csökken az eladási nyomás, és további növekszik a kereslet, miközben az ETF-ek együttesen több BTC-t vásárolnak, mint amennyit a bányászok tudnak létrehozni.”

Egy másik kereskedő szerint hamarosan ismét új rekordot láthatunk az árfolyamokban.

„60 millió dollár értékű beáramlás a Grayscale ETF-jébe. A felezés utáni hullámzás véget ér, és a 6 számjegyű Bitcoin már nem várat magára sokat.”

Gyors emelkedés

A CoinMarketCap adatai szerint a Bitcoin ára az elmúlt 24 órában 4,91%-kal emelkedett, a cikk írásakor pedig 62 ezer dollár környékén tartózkodik.

Forrás: CoinMarketCap

Számos tényező járult hozzá a Grayscale folyamatos eladási túlsúlyához a spot Bitcoin ETF-ek bevezetése óta. Ennek egyik oka a GBTC magas díja a többi elérhető ETF-hez képest.

A GBTC díja 1,5%, míg más ETF-ek díja 1% alatti, így a befektetők sokkal kisebb jutalékkal tudnak Bitcoin ETF-et venni más kibocsátónál.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Jelenleg a Franklin Templeton a legolcsóbb, 0,19%-os díjjal. Egy másik fő ok a Grayscale eladásai mögött a csődbe ment FTX és Genesis kriptocégek, akik nagy mennyiségű GBTC-részvényt dobtak piacra, hogy a hitelezőiknek visszafizethessék a tartozásaikat.

Április elején járta be a sajtót a hír, hogy a Genesis körülbelül 36 millió GBTC-részvényt adott el, 2,1 milliárd dollárért, hogy 32.041 Bitcoin-t vásároljon.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Piacfigyelő: A FLOKI és Raboo emelkedik

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Mémcoinok a Holdra? A kriptoelemzők a mémcoinok fellendülésének lehetőségét látják a piac élénkülésében

Vendégbejegyzés A piac fellendülésének kezdetével néhány kevésbé ismert kriptovaluta, a gyakran mémcoinoknak nevezett kriptopénzek felkeltik az elemzők figyelmét. Ezeket a furcsa, az internetes kultúra által inspirált tokeneket...

Távozik a SEC-től a kriptocégek réme

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottsága (SEC) végrehajtási osztályának kriptoeszközökkel és kibernetikai eszközökkel foglalkozó részlege vezetője kilenc évnyi szolgálat után távozott az ügynökségtől. Az ő...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!