A Google Trends adatai alapján többen keresnek a bitcoinra, mint a Brexitre

-

Annak ellenére, hogy egyre valószínűbbé válik a „no-deal Brexit”, valamint az Egyesült Királyságban zavargások alakultak ki a parlament Boris Johnson, miniszterelnök általi felfüggesztése miatt, a „bitcoin” kulcsszó népszerűbb, mint a „Brexit” és a „Boris” a Google Trends adatai szerint.

Annak ellenére, hogy a Twitteren a felkapottak között szerepel a #NoDealBrexit és a #StopTheCoup hashtagek, még mindig a bitcon vezet, ha összehasonlítjuk a Brexittel kapcsolatos keresésekkel.

A bitcoin iránti keresések augusztusban csökkentek a júniusi csúcshoz képest, amikor a bitcoin árfolyama elérte a 14 000 dollárt.
Egyesek szerint a kriptopénz árfolyama szorosan kapcsolódik a keresőoldalakon történő keresésekhez a Google-ön és egyéb platformokon. Ezt az elméletet osztja a legtöbb bitcoinrajongó és hagyományos befektető is.

Brexit = Bitcoin-árrobbanás?

Az említett Google-keresések világviszonylatban értendők, de az Egyesült Királyságban más lehet a helyzet. A Google Trends adatai az országban kissé másképp néznek ki:

Ez érhető, mivel nagyon gyorsan zajlanak az események az Egyesült Királyságban. Boris Johnson, az úgynevezett meg nem választott miniszterelnök felkérte Nagy-Britannia királynőjét, hogy függessze fel a parlamentet.
A Brexit határidejétől csupán két hónap választ el minket, így Johnson kritikusai szerint a lépés nem más, mint egy „megrendezett puccs”, hogy minimalizálja a Brexit megvitatásához szükséges időt. Egyesek szerint azonban a parlament felfüggesztése nem különleges eset.
Azonban a Brexit és a bitcoin között nem csak a Google Trends miatt lehet kapcsolat. Sokak szerint az Egyesült Királyság kaotikus kilépése az Európai Unióból kedvezhet a bitcoin árfolyamának.
Ez azért lehet így, mivel az angol font értéke gyorsan esik az euróval szemben, hisz egyre több az aggodalom a megállapodás nélküli Brexit körül.

Így nem meglepő, hogy a bitcoin több figyelmet kap a világtól, mint a Brexit, főleg mivel a vagyoni eszközt biztosítékként lehet használni ilyen globális helyzetek esetén.
Számos elemző felhívta arra az egyre terjedő jelenségre a figyelmet, hogy a bitcoin virágzik a geopolitikai feszültségek idején. Ilyen például az USA-Kína kereskedelmi háború, az olasz parlament feloszlása és a Brexit.
A felvetést az eToro befektetési platform adatai is alátámasztják, ugyanis a hagyományos befektetők egyre jobban az aranyra és a bitcoinra támaszkodnak a gazdasági és politikai bizonytalanságok fokozódásával.
Simon Peters, az eToro UK elemzője is beszélt a bitcoinról, mint mentsvár:

„Az aranyra már régóta úgy gondolunk, mint egy ‘mentsvár’ a politikai és gazdasági bizonytalanságok idején. A bitcoin hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint az arany. Ilyen például, hogy véges a mennyisége (maximum 21 millió), emellett decentralizált, és az árfolyamát sem befolyásolja az infláció. Ezen felül a tárolás is sokkal olcsóbb, mint az aranyé.”

Olvastad már? David Wachsman: Jön a BTC-forradalom

Forrás: cryptoglobe.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Pepe (PEPE) technikai elemzés 02.27.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) február 26-án 41%-ot emelkedett, és ezzel az árak átléptek egy kulcsfontosságú ellenállási szintet. Decemberben ez az ellenállás visszaverte a bikákat. Emellett 2023...

A legjobb Layer 2-es kriptovaluták amire a bálnák összpontosítanak

Vendégbejegyezés A Pantera Capital, egy vezető blokklánc befektetési cég erős kriptobika piacra számít a következő 18-24 hónapban. Ennek a jóslatnak köszönhetően kulcsfontosságú a Layer 2-es kriptovalutákra összpontosítani,...

Hamis tárcaprogramra figyelmeztetnek a kínaiak

A kínai digitális jüan kezelésére szolgáló tárca-applikcióból felkerült az internetre egy hamisított példány, és az áldozatok minden pénzüket elveszíthetik, ha ezt telepítik az eszközükre. A...

A Bitcoin az áprilisi feleződés előtt minden idők legmagasabb szintjére emelkedik?

A kriptopénzpiac egyre inkább felforrósodik. Számos grafikon függőlegesen emelkedik, mivel a Bitcoin árfolyama évek óta először átlépte az 57 ezer dollárt. A Bitcoin egy ideje már...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!