Argentína jobban szabályozná a lakosság pénzét, a bitcoin terjedése gyorsul

-

Az országban tapasztalható pénzügyi problémákra válaszul az argentin kormány további terheket róna a lakosságra. A dél-amerikai ország a dollárvásárlást havi 10 ezer USD-ban maximalizálta, miután 3 milliárdnyit értékesítettek a valutatartalékból. Mindössze két nap alatt. Itt az ideje átállni a bitcoinra?

A csőd szélén

Az argentin valuta, a peso mélyrepülésben van az elmúlt hetekben, ahogy a kormány megpróbálja kifizetni a rövid lejáratú hiteleit. Egyedül a múlt hónapban 25%-ot veszített az értékéből.

Az adósság irányítására tett kísérletek miatt a kamatok az egekbe szöktek. A parlament a múlt héten eldöntötte, 7 milliárd dollárnyi adósságot próbál meg átütemezni.
A döntést Mauricio elnöktől hozta, aki ígéretet tett arra, hogy stabilizálja a gazdaságot. A pénzügyek szigorításával viszont ez az ígéret kérdésessé vált. A jelenlegi politikai légkör valószínűvé teszi, hogy az elnök és a kormánypárt el fogja veszíteni az októberi választásokat. Ez a tény pedig megrémíti az országban élő befektetőket.
A helyzetet hivatalosan „valutakontrollnak” nevezik, ez az állítás pedig azt sugallja, a kormány eddig is csak látszatcselekvéseket tett. A központi bank tartalékai 12 milliárd dollárral csökkentek a politikai bizonytalanságok miatt.

A bitcoin, mint biztos menedék

A bitcoin egyik legvonzóbb tulajdonsága, hogy senki sem tudja befolyásolni. A hagyományos nemzeti valuták államok irányítása alatt vannak, így teljesen a kibocsátó ország pénzpolitikájának befolyása alatt állnak.
Ezek meghatározhatják az infláció mértékét, a kamatokat, és ahogy ebben az esetben is láthatjuk, egyszerűen megszabhatják, hogy a polgáraik mit tehetnek vagy nem tehetnek a pénzükkel.
Ha a peso tovább esik, újabb fiat pénzzel bővül a hiperinfláció sújtotta valuták sora. Így az állampolgárok még inkább elfordulnak a nemzeti valutától, és egyéb alternatíva után néznek. Ha pedig ezek az intézkedések így maradnak, esetleg súlyosbodnak, a dollár nem lesz opció.
A bitcoin vagy más kriptopénzek menekülőutat jelenthetnek Argentína népének a gazdasági nehézségek esetén.
Egy összeomló valutát egyre kevesebben fognak elfogadni, hiszen semmi sem garantálja, hogy a következő nap is fog érni valamit. A bitcoin kitöltheti a keletkező űrt, ahogy az emberek egyre nagyobb gondokkal néznek szembe, hogy biztosíthassák a megtakarításaikat.
Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép estétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

A republikánus szenátorok szerint a CBDC-k „sértik a szabadságukat” – Miért?

Ted Cruz szenátor vezette republikánusok nemrégiben megosztották véleményüket a központi banki digitális valutákról (CBDC). A fiat valuták e digitális formáit, amelyeket számos ország, köztük az Egyesült...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!