Jack Dorsey, a Twitter és a Square vezérigazgatójának Twitter-felhasználóját a héten feltörték.

Amíg a támadók kezében volt a fiók, egy sor bizarr üzenetet hagytak, köztük rasszista bejegyzéseket, valamint egy bombatámadással való fenyegetést is. Dorsey ismert arról, hogy nagy bitcointámogató, szóval milyen hatása lehet a támadásnak?

Mi köze lehet egy twittertámadásnak a bitcoinhoz?

Valószínűleg semmi … ugye? Vagy legalábbis nincs közvetlen kapcsolat. De ez fontos emlékeztető lehet számunka a biztonságról.

A média nagy port kavart abból, hogy Dorseyt a saját oldalán érte támadás.

„Ha a Twitter vezérigazgatóját is fel lehet törni, akkor nekünk mennyi esélyünk lehet? érkezett a kérdés az esemény kapcsán

Természetesen a média ismét rosszul értelmezi a helyzetet. Miért lenne Dorsey mentes a támadásoktól saját oldalán? Miért lenne különleges a felhasználója? Az ő felhasználóján különleges biztonsági intézkedések vannak és ha igen akkor a többin miért nem?

A Twitter vezérigazgatójaként természetes, hogy több támadás fogja érni, tehát valószínűbb, hogy fel fogják törni a felhasználóját.

A leggyengébb láncszem (bármelyik biztonsági rendszerben)

A lényeg, hogy Dorsey is csak egy ember, mint bárki más. Bármilyen jó egy biztonság rendszer, mindig mi vagyunk a leggyengébb láncszem. Ez a Twitterre és a Bitcoinra éppen ugyanannyira igaz.

A felelősség a miénk, és sajnos nem vagyunk tévedhetetlenek. A tökéletlen memóriánk miatt leírunk dolgokat, vagy még rosszabb esetben, elektronikusan tároljuk. Elfelejtjük zárolni képernyőinket és elhagyunk dolgokat. Ha a biztonságról beszélünk, akkor számos felületen lehet minket támadni és minden segítségre szükségünk lehet.

Hogy biztonságban tudhassuk magunkat, meg kell tennünk minden tőlünk telhetőt, hogy megvédjük bitcoinjainkat (ugyanis a Twitter-felhasználónk általában annyira nem értékes.)

Ez azt jelenti, hogy kétlépcsős beléptetést kell alkalmaznunk, és az ég szerelmére – ne tároljuk kriptovalutáinkat tőzsdéken!

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂