Mit jelent a bitcoin számára, hogy feltörték Jack Dorsey Twitter-fiókját?

-

Jack Dorsey, a Twitter és a Square vezérigazgatójának Twitter-felhasználóját a héten feltörték.
Amíg a támadók kezében volt a fiók, egy sor bizarr üzenetet hagytak, köztük rasszista bejegyzéseket, valamint egy bombatámadással való fenyegetést is. Dorsey ismert arról, hogy nagy bitcointámogató, szóval milyen hatása lehet a támadásnak?

Mi köze lehet egy twittertámadásnak a bitcoinhoz?

Valószínűleg semmi … ugye? Vagy legalábbis nincs közvetlen kapcsolat. De ez fontos emlékeztető lehet számunka a biztonságról.
A média nagy port kavart abból, hogy Dorseyt a saját oldalán érte támadás.
„Ha a Twitter vezérigazgatóját is fel lehet törni, akkor nekünk mennyi esélyünk lehet? érkezett a kérdés az esemény kapcsán
Természetesen a média ismét rosszul értelmezi a helyzetet. Miért lenne Dorsey mentes a támadásoktól saját oldalán? Miért lenne különleges a felhasználója? Az ő felhasználóján különleges biztonsági intézkedések vannak és ha igen akkor a többin miért nem?
A Twitter vezérigazgatójaként természetes, hogy több támadás fogja érni, tehát valószínűbb, hogy fel fogják törni a felhasználóját.

A leggyengébb láncszem (bármelyik biztonsági rendszerben)

A lényeg, hogy Dorsey is csak egy ember, mint bárki más. Bármilyen jó egy biztonság rendszer, mindig mi vagyunk a leggyengébb láncszem. Ez a Twitterre és a Bitcoinra éppen ugyanannyira igaz.
A felelősség a miénk, és sajnos nem vagyunk tévedhetetlenek. A tökéletlen memóriánk miatt leírunk dolgokat, vagy még rosszabb esetben, elektronikusan tároljuk. Elfelejtjük zárolni képernyőinket és elhagyunk dolgokat. Ha a biztonságról beszélünk, akkor számos felületen lehet minket támadni és minden segítségre szükségünk lehet.
Hogy biztonságban tudhassuk magunkat, meg kell tennünk minden tőlünk telhetőt, hogy megvédjük bitcoinjainkat (ugyanis a Twitter-felhasználónk általában annyira nem értékes.)
Ez azt jelenti, hogy kétlépcsős beléptetést kell alkalmaznunk, és az ég szerelmére – ne tároljuk kriptovalutáinkat tőzsdéken!


Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!