A Goldman Sachs ügyfelei egyre jobban érdeklődnek a kriptó iránt

-

A globális befektetési bank a Goldman Sachs ázsiai üzletágának a tapasztalatai szerint az intézményi ügyfelek egyre jobban érdeklődnek a kriptopiac iránt.

A változás bevallottan annak köszönhető, hogy az egyesült Államokban zöld utat kaptak a spot piaci bitcoin ETF-ek.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A bank regionális vezetője, Max Minton úgy nyilatkozott, hogy meglepően nagy számú ügyfelüket kezdte érdekelni a kriptopiac, és vagy azonnal be is léptek a területre, vagy nagyon aktívan tanulmányozni kezdték a lehetőségeket.

Minton szerint ez főleg a januári ETF-indulás után lett szembeötlő, mivel ez a döntés után a befektetők szemében már sokkal megbízhatóbbnak számít a bitcoin, mint korábban.

Minton úgy nyilatkozott, hogy az ETF-ek elindulása óta nagy kiugrást tapasztalnak az ügyféligényekben, és hogy ezek az igények főleg a már meglévő partnereiktől érkeznek, akik korábban a Goldman határidős, vagy opciós bitcoin-piacain számítottak aktívnak.

A Goldman jelenleg 2,8 billió dollárnyi vagyont kezel, de meglepő módon semmiféle spot piaci kriptós terméke nincsen, dacára annak, hogy opciós és derivatíva termékek közül bitcoin- és ether-szerződések is elérhetők nála.

Minton viszont most úgy látja, hogy a viszonylag csendes tavalyi év után szemmel láthatóan egyre jobban érdeklődnek az ügyfelek, és a forgalomban is tetten érhető a növekedés.

A bankár szerint az ügyfelek nagy része a derivatívákon keresztül próbált kitettséget szerezni a kriptopiacon, főleg a nagy profital kecsegtető volatilitás miatt, mára pedig a bitcoinhoz kötődő befektetési termékek a legnépszerűbb pénzügyi lehetőségek között vannak az aktív ügyfelek körében.

Minton szerint arra is van esély, hogy valamikor a jövőben egy spot piaci Ethereum ETF is elinduljon, ez pedig azzal járhat majd, hogy az ügyfelek egy része inkább átnyergel az Ethereumra.

A Bloomberg elemzői mindössze 35%-os esélyt jósolnak annak, hogy a SEC zöld utat adjon egy Ethereum ETF elindulásának idén májusban, és az sem jó jel, hogy a leendő kibocsátók sem tudnak semmit az ügy előrehaladásáról.

Goldman Sachs
Forrás: X

Minton viszont úgy fogalmazott, hogy függetlenül az ilyen iparági eseményektől, a Goldman továbbra is azon dolgozik, hogy a lehető legszélesebb körű szolgáltatásokat nyújtsa, akár a kriptopiac területén is, ha az ügyfelek ezt várják.

Olvastad már? Bitcoin: A JPMorgan elemzői szerint még mindig van lejjebb!

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legnagyobb növekedési potenciállal rendelkező kriptovaluták 2024-ben

Vendégbejegyzés Bármikor kezdődhet egy új bikafutás. A kriptopiac jelenleg nyugodt, sok altcoin még mindig a mélyponton van, és potenciálisan robbanásszerű növekedésre van kilátásban. A befektetők lelkesen figyelik...

A Bitcoin 100.000 dollárig: A mélypont és a robbanásszerű mozgások elemzése

A Bitcoin gyorsan 10%-ot esett, ami széleskörű félelmet okozott. A befektetők közül sokan súlyosan érintettek, számos befektető jelentős veszteségekkel és likvidálással néz szembe. Anthony Pompliano...

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

A Bitcoin visszapattan, rövid időre 60.000 dollár alá esett: Mi a következő lépés?

A Bitcoin (BTC), a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz június 24-én rövid időre 60.000 dollár alá esett. Május 3. óta ez volt az első alkalom,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!