A Wall Street prominens bankja ismét változtatott az aktuális véleményén a kriptopénzeket illetően.

Éppen folyamatban van a bitcoinos üzletáguk bővítése, ennek apropóján pedig most már úgy gondolják, hogy a BTC mégis méltó a „befektetési eszköz” megnevezésre.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ez a hátraarc azért érdekes, mert ugyanezen a héten, hét elején még úgy nyilatkoztak, hogy a bitcoin nem életképes befektetés.

Az akkori jelentésben úgy fogalmaztak, hogy „a bitcoin hosszú távon nem jó értékőrző, így nem számít jó befektetésnek”.

Ez persze ellentmond az alig egy hónappal ezelőtti jelentésüknek, amelyben teljesen új eszközosztályként hivatkoztak a kriptókra, és a kiadvány egész hangvétele pozitív volt.

Az előző évekből is találhatunk olyan jelentéseket, amelyekben amellett érvelnek, hogy a bitcoin miért is nem jó befektetés.

Az új jelentésben a bank Befektetési Stratégiai Csoportja viszont már más hangnemet üt meg.

„Tartózkodni szeretnénk attól, hogy visszhangozzuk az iparágban feltűnő pozitív vagy negatív hájpot. Nem akarjuk összezavarni az ügyfeleinket a rengeteg ellentmondó nézőponttal, főleg úgy, hogy ezek közül több megalapozatlannak tekinthető.”

Érdekes, hogy szerintük a bitcoin nem nevezhető digitális aranynak, de szerintük valójában maga az arany sem számít megbízható értékőrzőnek:

„A bitcoin és a kriptók digitális aranyként való emlegetése nem jelent értéket a BTC számára, mivel az arany sem tekinthető konzisztens értékőrző eszköznek.”

Ezt még azzal is tetézik, hogy szerintük a blokklánc nem számít megbízhatónak, így tulajdonképpen a kriptopénzek egy szintén bizalmi alapon működő eszközosztály, ez a bizalom pedig könnyen elveszhet.

„Gondosan elemeztük, és több módszerrel is értékeltük az allokációs modelljeinket, de arra jutottunk, hogy a kriptopénzek nem életképes befektetési lehetőségek az ügyfeleink diverzifikált portfóliói számára.”

Viszont egyértelműen vannak olyan részlegek a bankon belül, amelyek szerint nagyon is életképes a bitcoin. Májusban például nagy részesedést vásároltak a CoinMetrics elemzőcégben is.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

A hétfői napon pedig hivatalosan is bejelentették, hogy a bank bővíti a kriptós szolgáltatásait, és Ethereum-alapú opciós és határidős kötéseket is biztosít ezentúl az ügyfeleinek.

Olvastad már? Az SEC tovább késlelteti a VanEck Bitcoin ETF kérelmét

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!