A Fidzsi-szigeteken illegális a bitcoin-vásárlás

-

A szigetek központi bankja, a Reserve Bank of Fiji, az RBF nemrégiben jelentette be, hogy a kriptopénzek továbbra sem számítanak hivatalos pénzeszköznek az országban, és a helyiek számára tilos a vásárlás, befektetés.

A jogszabályok alapján termékekért vagy szolgáltatásokért cserébe sem lehet pénz helyett elfogadni a kriptovalutákat.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A világ központi bankjai közül számos megnyitotta a kapuit a kriptopiac előtt, de még mindig vannak olyanok, akik a szigorú tiltással próbálkoznak.

Az RBF ez utóbbiak közé tartozik, és nemrégiben ismét emlékeztette az állampolgárokat arra, hogy a bitcoin és a többi kriptopénz vásárlása tilos, és ha valaki mégis ilyen tesz, az komoly büntetésre számíthat.

A Fidzsi-szigeteken tilos a bitcoin használata

A szigetek egész területén tiltott a kriptopénzek használata, és az állampolgárok számára bírságot lehet kiróni, ha mégis digitális pénzzel foglalkoznak az RBF jóváhagyása nélkül.

„Minden magánszemély és szervezet számára tiltott a kriptopénzek vásárlása, a kriptoeszközökbe való befektetés a Fidzsi-szigeteken tartott pénzből. Ebbe beleértendő a helyi kibocsátású bankkártya, hitelkártya egyaránt, ezekkel is tilos ilyen tranzakciókat végrehajtani.”

Nem számít elterjedtnek a bitcoin

A Fidzsi-szigetek rendkívül alacsonyan állnak a globális adopciós rangsorban, a kriptopénzek egyáltalán nem számítanak elterjedtnek az országban.

A bankárok viszont azon aggódnak, hogy ennek ellenére a kriptopénzekbe történő befektetés, és az ilyen valuták népszerűsítése egyre nagyobb méreteket ölt a közösségi médiában.

Az RBF kormányzója, Ariff Ali úgy fogalmazott, hogy a központi bank semmilyen vállalat számára nem adott ki engedélyt vagy hozzájárulást, hogy a szigetek területén ilyen befektetéseket reklámozzon, vagy ajánljon a lakosság számára.

Az állampolgárok figyelmét arra is felhívta, hogy maradjanak távol az ilyen befektetési lehetőségektől, és ne vegyenek részt ezek promótálásában.

Betiltanák a bitcoint, csak éppen nem nagyon lehet

Fidzsi így azok közé az országok közé lépett be, akik betiltanák a kriptopénzeket.

Ezzel csak az a probléma, hogy a kriptopénzeket lehetetlen betiltani, sehol máshol sem sikerült, mindössze annyit értek el a tiltással a kormányok, hogy az érdeklődők nem hivatalos forrásokon keresztül váltják át a pénzüket.

A történet ugyanaz, mint bármely más illegális termék vagy szolgáltatás esetén, amíg létezik rá a vásárlói igény, addig az állam hiába próbálja betiltani.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Az Ethereum és a Bitcoin ára lefelé, miközben az új mémérme a Raboo előértékesítése megközelíti az 1 millió dollárt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

A Binance Coin (BNB) az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kriptopénzpiacon. A kérdés azonban minden befektető fejében ott motoszkál: Vajon a BNB idén meg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!