A Fed az egész világot kirabolta az amerikai elit megmentésére

-

A részvényindexek nem a legjobb negyedévüket tudhatják maguk után. Minden a koronavírus-járvány kapcsán kialakult pánikkal kezdődött.
A piaci bizonytalanság hatalmas esésekben nyilvánult meg, néhány hét leforgása alatt pedig több milliárd dollár vált semmivé.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A gazdaság helyesen értékelte azt a tényt, hogy egy olyan gazdasági válság vette kezdetét, amelyet még évekig emlegetni fogunk.
A részvényindexek masszív értékelésének eredményeképp az intézmények és vagyonalapok is elkezdtek különféle problémákkal küzdeni. Főleg azokról van szó, akik ezekben az eszközökben hatalmas pénzeket tároltak.
A túlzott tőkeáttétellel nyitott pozíciók elkezdtek eltűnni, és olyan masszív likvidáció fenyegetett, amely további eséseket eredményezett. A világgazdaság jelenleg is folyamatos növekedésben van.
Ha azok a mesterséges számok, amelyek a mostani gyarapodást jellemzik, megszűnnek vagy csökkenni kezdenek, az problémát fog okozni. Az ilyen rendszereket kezelő embereknek azonban megvannak az előkészített, erős fegyverei az ilyen esetekre. Az egyik ezek közül a mennyiségi lazítás.

A Fed megmentette a gazdagokat, a válság azonban folytatódik

A Fed amerikai jegybank az elmúlt 3 hónap alatt különféle serkentőcsomagok révén több mint 7000 milliárd dollárt fecskendezett a gazdaságba.
Olyan valóban horribilis összegről van szó, amely az Egyesült Államok 30 évvel ezelőtti GDP-jével is összehasonlítható. Ezekkel a pénzekkel a Fed „likviditást adott” a piacnak.
Más szavakkal, minden egyes lufit, amelyet az elmúlt 10 évben fújtak, inflációs dollárral töltöttek ki. A lufik már nem léteznek, ehelyett az intézmények rendelkeznek képzeletbeli pénzekkel.
És miközben a kisvállalkozások tönkremennek, a részvényindexek új történelmi maximumokat érnek el.
A NASDAQ Composite legalábbis nincs már messze ettől.

Miért számít lopásnak 7000 milliárd dollár kinyomtatása?

Ezeket a pénzeket természetesen nem lesz lehetséges felismerni, így a következő években hatalmas infláció árán fognak fokozatosan szétterjedni a világgazdaságban.
Az USA-nak hatalmas előnye származik abból, hogy a világkereskedelem amerikai dollárban zajlik és a dollár a világ tartalékvalutája. Ez persze azt is jelenti, hogy a felelőtlen pénznyomtatással nemcsak saját lakosaikat, de az egész világot rabolják ki.
Az infláció az elkövetkező években az amerikaiak megtakarításain is meglátszódik majd, a pénzügyi tartalékok értéke pedig az egész világon csökkenni fog.
A Fed így bravúrosan használta ki a válság nyújtotta káoszt, és míg az amerikai elitet több mint 7000 milliárd dollárral gazdagította meg, a világ többi része még évekig fogja sínyleni ezeket a lépéseket.

Az indexek növekedésével a krízis nem ér véget

A gazdasági válság természetesen tovább folytatódik. A kisvállalkozások világszerte nehéz helyzetbe kerültek a koronavírus miatt.
A munkanélküliség így még a gazdaság újranyitása után is magas számokon mozog. Az amerikaiakra nehéz idők várnak.
De nem csak rájuk. Hasonló pénzügyi sémákkal próbálkozott egyébként az Európai Központi Bank is, így nem árt az EU vezető valutáját is figyelemmel követnünk.
Ráadásul egy újabb összeesküvést szövögetnek a nyugati nagyhatalmak egy olyan ország ellen, amelyet a válság még nem viselt meg eléggé.
Az USA, az EU és más nagy gazdaságok összefogtak Kína ellen, ezáltal pedig a történelem egyik legnagyobb kereskedelmi háborúja van kilátóban.

Olvastad már? A Bittrex és a Poloniex manipuláció miatt kerül a vádlottak padjára

Forrás: kryptomagazin.sk
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép estétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!